Dette er en nem opskrift på hel kylling i ovn på bund af rodfrugter. Hele retten laves i et fad, som stilles i ovnen i en time. Meget nemt.
Hel kylling i ovn på rodfrugter er en både lækker og nem ret, som kan varieres på utallige måder.
Dels skal du blot tage mængden af grøntsager og rodfrugter som vejledende, og dels kan du nemt skifte dem ud med andre typer af rodfrugter.
Deraf rettens navn på hel kylling i ovn på bund rodfrugter,
Kartofler og gulerødder kan helt eller delvist erstattes af blandt andet persillerødder, pastinakker eller knoldselleri. Og du kan også bruge rødbeder. Du skal i øvrigt også prøve at lave rødbeder med porre i ovn.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser
Rodfrugter
400 gram kartofler
400 gram gulerødder
2 store rødløg
1 squash
4 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
2 deciliter vand
1 boullionterning
2 teskefulde tørret oregano
1 teskefuld tørret timian
Salt og friskkværnet peber
Kylling
1,4 kilo kylling
1 økologisk citron
1 stor bundt persille
Olivenolie
Salt
Fremgangsmåde
- Kartoflerne vaskes grundigt, men det er ikke nødvendigt at skrælle dem. Medmindre de er meget gamle og træge i skrællen. Skær dem i mindre stykker og kom dem i et ovnfast fad.
- Gulerødder snittes i mindre og mundrette stykker, og kommes ved kartoflerne.
- Rødløg skæres i grove både, mens squash skæres i grove tern. Hvidløg pilles og hakkes groft. Kom det i fadet.
- Tilsæt hakkede tomater. Kog vand og en bouillonterning op og kom ligeledes i fadet.
- Tilsæt krydderurter, salt og friskkværnet peber. Vend indholdet i fadet rundt, så smagen fordeles.
- Kyllingen saltes indvendigt. Citronen deles i kvarte, som kommes i kyllingen sammen med en stor dusk persille.
- Smør kyllingen udvendigt med olie og krydr med salt. Gerne flagesalt.
- Læg kyllingen ovenpå rodfrugterne og så er den klar til ovnen.
- Hel kylling i ovn på bund af rodfrugter skal have cirka en time ved 200 grader varmluft, og kernetemperaturen i kyllingen skal være mindst 75 grader.
Servering
Hel kylling i ovn serveres straks. Partér kyllingen og drys lidt hakket persille over fadet med rodfrugterne, og så har du en rigtig dejlig ret.
Opskriften i billeder
Rodfrugterne skæres i mindre stykker, og dette gælder også squash (som jo ikke er en rodfrugt). Del den i grove stykker, og skær den ikke for fint ud, så den steges helt smattet i ovnen. Foto: Madensverden.dk.
Rodfrugterne skæres ud i mundrette stykker til denne opskrift på hel kylling i ovn ovenpå rodfrugterne, og derefter vendes de hakkede tomater i sammen med de øvrige ingredienser. Foto: Madensverden.dk.
Kyllingen gøres klar, og proppes med citron og masser af persille. Hel kylling i ovn er nem at lave, og du skal ikke spare på persillen. Husk dog at proppe persillen helt ind i kyllingen. Foto: Madensverden.dk.
Kyllingen lægges ovenpå rodfrugterne i fadet, og den skal lægges med brystsiden opad. Nu er den klar til en time i ovnen, hvor både kylling og grøntsager steges møre. Foto: Madensverden.dk.
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.