Se her hvordan du laver havregrynsboller med yoghurt og hytteost. En nem opskrift på boller med havregryn, som er gode til madpakken.
Havregrynsboller er skønne og lækre boller, der kan nydes til alt fra morgenbordet, eftermiddagskaffen eller som god bolle i madpakken.
Disse boller med havregryn er også bagt med yoghurt og hytteost, og de smager himmelsk godt.
Bemærk, at opskriften giver 16 boller, så der er måske til at du kan komme et par stykker i fryseren.
Opskrift på havregrynsboller
Ingredienser
- 50 g gær
- 3 dl hytteost
- 3 dl yoghurt naturel 0,1%
- 2 tsk. salt groft
- 2 tsk. honning flydende
- 2 æg
- 3 spsk. græskarkerner
- 2 håndfulde 5-kornsblanding
- 2 håndfulde havregryn
- 200 g italiensk fuldkornshvede mel
- 200 g sigtemel
- 50 g hvedemel cirka
- 1 spsk. olivenolie
Desuden
- 1 æg let sammenpisket til pensling
- havregryn til drys
Sådan gør du
- Kom yoghurt og hytteost i en gryde og varm det op til det er håndvarmt (37 grader).
- Smuldr gæren i en skål, hæld den lunkne yoghurt-blanding i og opløs gæren.
- Tilsæt kerner, 5-kornsblanding, sukker, salt og æg - rør det godt sammen.
- Tilsæt havregryn, fuldkornshvedemel og sigtemel - rør godt igen.
- Tilsæt nu så meget hvedemel som der er nødvendigt for at ælte dejen sammen. Ælt den godt, så længe du kan.
- Kom dejen i en skål, hæld olivenolien ud over og vend den rundt, så hele dejen er dækket af olien. Dæk skålen til og stil den lunt - jeg tænder ovnen på ca. 25 grader (ikke varmluft) og sætter den tildækkede skål derind.
- Lad dejen til dine havregrynsboller hæve i 1 time.
- Form dejen til boller, sæt på bageplader og lad dem hæve lunt og tildækket igen, i 1 time.
- Pensl dine havregrynsboller med sammenpisket æg og drys med havregryn.
- Bag dem i en 200 grader varm ovn (ikke varmluft) i ca. 10-13 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Tips
De færdigbagte havregrynsboller køles af på en rist.
Bollerne kan sagtens fryses ned.
Se også disse bolleopskrifter:
Mums - grillet asparges med parmaskinke
Mør og lækker kalveculotte i grill
Sådan laver du grillet spidskål
Sådan laver du grill koteletter
Hjemmelavet tærte med spidskål og bacon
Tærtedej - lav den perfekte mørdej til tærter
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.