Halloweentærte med fyld af æbler og jordbær smager skønt, og så er det en flot Halloween-dessert med sit uhyggelige græskaransigt.
Halloweentærte smager simpelthen så lækkert, og så tror jeg også, at den kan imponere alle, der holder af horror og uhygge. Den forestiller nemlig et græskaransigt med en smilende mund med hugtænder.
Opskriften er også populær hos børn, som du i øvrigt sagtens kan tage med i køkkenet til at hjælpe med at lave tærten. De kan selv være kreative og lave lige det ansigt, de ønsker.
Fyldet består af æbler, da det er den mest klassiske efterårstærtesmag, og så har jeg tilføjet jordbær, der både smager dejligt og giver en god rød farve, der passer godt til uhyggen.
Opskrift på Halloweentærte
Ingredienser
Tærtebund
- 300 gram hvedemel
- 225 gram smør - koldt
- 70 ml vand - koldt
- 1 stk æg
- 2 spsk sukker
Fyld
- 2 stk æbler
- 100 gram jordbær
- 50 gram sukker
- 50 gram rørsukker
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk vaniljesukker
- 0,5 tsk kanel
- 40 gram hvedemel
Sådan gør du
- Start med at lave tærtedejen. Først tager du en stor skål og hælder hvedemel deri. Skær det kolde smør i små firkanter og tilføj til melet.
- Brug hænderne til at smuldre smør og mel godt sammen, tilføj derefter vand og saml dejen sammen. Del nu dejen i to dele, hvor at den ene er lidt større end den anden. Dæk dem til og put dem i fryseren i mindst 10 minutter.
- Mens dejen køler ned, laves fyldet. Skær æblerne i små tern og tikom dem i en skål, skær jordbærrene i små skiver og tilføj til æbleternene.
- Tilføj citronsaft, sukker, rørsukker, vaniljesukker, kanel og hvedemel. Rør det godt sammen.
- Varm nu ovnen op til 200 grader og tag en tærteform eller en rund kageform på cirka 22 centimeter.
- Tag først den største del af dejen og rul den ud, put den ned i formen og skær overskydende dej fra. Hæld fyldet i og fordel det jævnt.
- Tag den anden del af dejen og rul den flad ud. Put den henover tærtefyldet, skær overskydende dej fra, og rul dejen sammen rundt i kanterne.
- Skær nu et uhyggeligt græskaransigt ud af dejen med en lille og skarp kniv. Kig på billedet for inspiration.
- Tag nu et æg og pisk det godt sammen, brug det til at pensle udover tærten. Drys med to spiseskeer sukker udover tærten.
- Bag den nu i cirka 45 minutter, eller indtil den er gylden og færdigbagt.
- Lad din Halloweentærte køle lidt ned, og server derefter med creme fraiche eller vaniljeis.
Næringsindhold
Tip
Prøv også at tilføje lidt frugtfarve til tærtedejen, hvis du ønsker at skabe forskellige effekter.
Din Halloweentærte kan for eksempel være orange i græskaransigtet eller grøn for et monster.
Se også andre uhyggelige opskrifter her:
Edderkoppe-cookies med chokoladeben
Marengsspøgelser direkte til Halloween
Heksefingre - uhyggelige småkager til Halloween

Comments
No Comments