Se her hvordan du laver den bedste hakkebøf med bløde løg, brun sovs og ærter. Og hakkebøfferne laves nemt med dette trick.
Opskrift på hakkebøf med sovs og bløde løg
800 gram hakket oksekød med 10-15% fedt (så undgår du tørre hakkebøffer)
Salt og friskkværnet peber
Bløde løg laves af
2 store, almindelige løg (zittauerløg)
1 spiseskefuld eddike, evt. sherryeddike
1 teskefuld sukker
Brun sovs laves af
1 stor spiseskefuld smør
1 stor spiseskefuld hvedemel
3 deciliter oksefond eller bouillon (3 deciliter vand + en terning)
1 spiseskefuld engelsk sauce
1 deciliter piskefløde eller mælk
Lidt sovsekulør
Salt og friskkværnet peber
Ovnbagte asparges laves af
600 gram aspargeskartofler
Lidt olivenolie
2 teskefulde tørret oregano
Lidt salt
Sådan laver du hakkebøf på panden med brun sovs og bløde løg
- Start med at vaske kartoflerne, som derefter halveres. Kommes i en skål med lidt olie, oregano og salt, og vendes godt rundt så smagsstofferne fordeles.
- Lægges på bageplade med bagepapir, og bages 25 minutter ved 200 grader varmluft.
- Lav den brune sovs ved at smelte smør i en kasserolle, hvorefter hvedemelet piskes i. Pisk derefter gradvist oksefond (eller oksebouillon) i, og tilsæt så fløden sammen med engelsk sauce.
- Smag den brune sov til med salt og peber og kom sovsekulør i, hvorefter sovsen småkoger ved lav varme indtil den skal serveres. Bliver sovsen for tyk, kan du blot tilsætte lidt vand.
- Det hakkede oksekød skal ikke æltes, men rulles forsigtigt sammen, så det får en lidt mere fast konsistens - uden dog at være presset alt for hårdt. Deles i seks gode hakkebøffer, og hver hakkebøf presses let sammen.
- Kom lidt olie på en varm pande, og steg hakkebøfferne 5-6 minutter på hver side. Krydres med salt og friskkværnet peber undervejs.
- Lægges til side, og nu laver du de bløde løg. Løgene pilles, halveres og snittes i tynde skiver. Kommes på panden, hvor de svitses let.
- Tilsæt eddike og sukker, og lad løgene stege bløde i tre minutter, hvor du vender dem undervejs.
- De grønne ærter koges et minut i letsaltet vand, hvorefter du kommer koldt vand ved. Så undgår du rynkede ærter. Hæld vandet fra, og servér med hakkebøf, brun sovs, bløde løg og aspargeskartofler.
Sådan laver du den perfekte hakkebøf med brun sovs, bløde løg og ærter. Hel klassisk opskrift med masser smag, og en hverdagsret, der er nem at lave.
Oksekødet skal ikke æltes, men rulles i stedet sammen, inden du skærer bøfferne ud med en skarp kniv.
Opskriften er til fire personer, men rækker til seks personer hvis ikke I er alt for sultne.
SÅDAN LAVER DU langtidshævet brød, der hæver natten over
Se også opskriften på de bedste pizzasnegle med fyld
Hvad synes du om denne opskrift?
-
Hakkebøf opskrift
Skriv dig kommentar mad køkken