Gulerods tzatziki er en lidt mere fyldig udgave af den populære græske tzatziki, hvor agurk er skiftet ud med gulerod. God som tilbehør.
Gulerods tzatziki er en lækker variant af den græske tzatziki, og du kan servere den til kylling og en masse andre retter.
Normalt er en tzatziki jo med agurk, men her er agurken altså udskiftet med gulerødder, der rives groft.
Men der er stadig hvidløg i, og du vil helt sikkert kunne lide den.
Opskriften er beregnet til fire personer som tilbehør.
Opskrift på gulerods tzatziki
Ingredienser
- 5 gulerødder groftrevne
- 2 fed hvidløg presset, tilsæt evt. mere
- græsk yoghurt gerne en 2%
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Riv gulerødderne groft.
- Kom så meget græsk yoghurt i, så det hænger godt sammen. Mængden justerer du selv.
- Krydr din gulerods tzatziki med presset hvidløg, salt og friskkværnet peber. Der kan evt. tilsættes mere hvidløg, hvis du ønsker det.
Næringsindhold
Note
Gulerods tzatziki kan anvendes som tilbehør til mange retter, herunder kylling, farsbrød og den slags.
Se også disse opskrifter: