Grovflutes er sundere madbrød, som du her får opskriften på. Brødene er bagt med grahamsmel og pensles et par gange under bagningen i ovnen.
Til to grovflutes med grahamsmel skal du bruge:
2,5 deciliter lunkent vand
25 gram gær
200 gram hvedemel
100 gram grahamsmel
1 teskefuld bagepulver
1 teskefuld salt
+ 1 æg og lidt mælk til pensling af dine grovflutes
Sådan bager du de bedste grovflutes - gode fuldkornsbrød:
Kom lunkent vand op i skålen til røremaskinen, og rør gæren ud i vandet.
Bland hvedemelet med gramhamsmel og bagepulver, og ælt det gradvist ind i dejen.
Til sidst tilsætter du salt.
Ælt nu dejen grundigt igennem i mindst fem minutter ved høj hastighed, inden du til sidst ælter den ved lavere hastighed i et par minutter.
Læg et viskestykke over, og lad dejen hæve i 30 minutter.
Slå så dejen ud på et bord med mel, og ælt den hurtigt igennem.
Del dejen i to, og tril to grovflutes, som du lægger på en bageplade med bagepapir.
Læg igen et viskestykke over, og lad nu dine flutes hæve i yderligere 30 minutter.
Rids brødene på tværs med en skarp kniv. Pisk æg og et par spiseskefulde mælk sammen, og pensl brødene med det.
Bag brødene midt i ovnen ved 230 grader varmluft, og de skal bages i cirka 15-20 minutter.
For at få en sprød skorpe på dine grovflutes skal du pensle dem et par gange undervejs i ovnen.
Efter fem minutter giver du dem en god tur med lunkent vand, og igen efter 10 minutter pensler du brødene med vand.
Bag så brødene færdig så de er flotte og mørkegyldne, og har en god skorpe med masser af smag.
Læg dine grovflutes med grahamsmel på en rist, hvor de skal køle af inden udskæring.
Disse brød er super gode madbrød.
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.