Se hvordan du laver en lækker og sund grønkålssalat med æble, pære, nødder og ristede græskarkerner og masser af vitaminer.
Grønkålssalat med æble er en rigtig god salat i efterårs- og vintermånederne, og grønkål skal vi i det hele taget spise mere af.
Her er muligheden, for det er en fremragende salat med æble, pære, ristede græskarkerner og peanuts.
Dertil laver du en nem salatdressing, og salaten er klar på få minutter.
Opskriften er til fire personer.
-> SE OGSÅ kokkens gode tips og tricks til æggekage
Til grønkålssalat med æble skal du bruge:
150 gram snittet grønkål
1 stort æble
1 stor pære
Græskarkerner
Peanuts
Dressing laves af
4 spiseskefulde olivenolie
1 spiseskefuld citronsaft
1 spiseskefuld akacie honning
1 teskefuld sennep (kan undlades)
Salt og friskkværnet peber
-> SE OGSÅ opskriften på en cremet græskarsuppe
Sådan laver du den lækre grønkålssalat med æble:
- Grønkål skylles og slynges tør, hvorefter den snittes fint til salat. Kommes i en skål eller et fad. Du kan også købe vasket og snittet grønkål, hvilket gør det endnu nemmere at lave salaten.
- Æblet skæres i tern, mens pæren snittes i tynde skiver, og begge dele fordeles over grønkålen.
- Dressingen røres godt sammen og smages til med salt og peber, og derefter hældes den over grønkålsalaten.
- Græskarkerner ristes på en varm pande, og fordeles som pynt sammen med peanuts. Så er salaten klar til servering.
Jeg har ikke angivet en bestemt mængde græskarkerner og peanuts, så du bruger den mængde du synes.
-> SE OGSÅ opskriften på kalvegrydesteg med øl og æblemost