Opskrift på gris i fad, der er meget nem aftensmad i ovnen. Nakkekoteletter deles i halve, og steges med lækre rodfrugter i halvanden time.
Gris i fad er en nem omgang aftensmad, hvor hele retten laves i et fad, der stilles i ovnen i halvanden time. Og derefter er den klar til servering.
Du kan selvfølgelig frit variere mængden af kød og rodfrugter i retten.
Og jo mere fedtmarmorerede koteletter du kan skaffe, jo mere mørt kød får du af denne ret.
-> SE OGSÅ opskrift på slagterens frikadeller og frikadellefars
Til gris i fad til fire personer skal du bruge:
3-4 nakkekoteletter eller koteletter med ben
1 knoldselleri
300 gram små gulerødder (snackgulerødder)
2 rødløg
3 teskefulde tørret timian
1 teskefuld paprika
2-3 teskefulde balsamico
5 deciliter svinefond (eller alm. bouillon)
Salt og friskkværnet peber
-> SE OGSÅ opskrift på den populære pølsegryde
Sådan laver du gris i fad i ovnen:
- Nakkekoteletter halveres på den lange led. Har du svinekoteletter med ben, skærer du først benet fra, og derefter halveres koteletterne.
- Brun dem på alle sider i lidt smør på en meget varm pande, og krydr med salt, peber og timian.
- Knoldselleri skæres i firkanter (lidt større end mundrette stykker) og kommes i et ildfast fad.
- Fjern topstykket på de små gulerødder og kom dem ved. Rødløg pilles og skæres i kvarte, og de lægges også i fadet.
- Læg de brunede koteletter øverst, og dryp balsamico over kødet.
- Hæld svinefond ved. Du kan også anvende almindelig hønsebouillon.
- Krydr med paprika, salt, friskkværnet peber og mere timian.
- Læg et stykke sølvpapir over, og sørg for det slutter tæt om fadet.
- Stil nu fadet med gris og rodfrugter ind i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor det skal have en time og 30 minutter.
Tag fadet ud af ovnen, fjern sølvpapiret og server sammen med en salat med broccoli.
Hvad synes du om opskriften?
-
Gris i ovn
Mør let og særdeles velsmagende.