Opskrift på gris i fad, der er meget nem aftensmad i ovnen. Nakkekoteletter deles i halve, og steges med lækre rodfrugter i halvanden time.
Gris i fad er en nem omgang aftensmad, hvor hele retten laves i et fad, der stilles i ovnen i halvanden time. Og derefter er den klar til servering.
Du kan selvfølgelig frit variere mængden af kød og rodfrugter i retten.
Og jo mere fedtmarmorerede koteletter du kan skaffe, jo mere mørt kød får du af denne ret.
-> SE OGSÅ opskrift på slagterens frikadeller og frikadellefars
Til gris i fad til fire personer skal du bruge:
3-4 nakkekoteletter eller koteletter med ben
1 knoldselleri
300 gram små gulerødder (snackgulerødder)
2 rødløg
3 teskefulde tørret timian
1 teskefuld paprika
2-3 teskefulde balsamico
5 deciliter svinefond (eller alm. bouillon)
Salt og friskkværnet peber
-> SE OGSÅ opskrift på den populære pølsegryde
Sådan laver du gris i fad i ovnen:
- Nakkekoteletter halveres på den lange led. Har du svinekoteletter med ben, skærer du først benet fra, og derefter halveres koteletterne.
- Brun dem på alle sider i lidt smør på en meget varm pande, og krydr med salt, peber og timian.
- Knoldselleri skæres i firkanter (lidt større end mundrette stykker) og kommes i et ildfast fad.
- Fjern topstykket på de små gulerødder og kom dem ved. Rødløg pilles og skæres i kvarte, og de lægges også i fadet.
- Læg de brunede koteletter øverst, og dryp balsamico over kødet.
- Hæld svinefond ved. Du kan også anvende almindelig hønsebouillon.
- Krydr med paprika, salt, friskkværnet peber og mere timian.
- Læg et stykke sølvpapir over, og sørg for det slutter tæt om fadet.
- Stil nu fadet med gris og rodfrugter ind i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor det skal have en time og 30 minutter.
Tag fadet ud af ovnen, fjern sølvpapiret og server sammen med en salat med broccoli.