Min bedste opskrift på koteletter i fad, der laves helt klassisk med bacon, hakkede tomater, champignon, peberfrugt og en god flødesovs. En vinder opskrift!
Koteletter i fad er en vaskeægte klassiker i det danske køkken, og her får du en god og gammeldags opskrift på retten.
Her er både bacon, peberfrugt og fløde, og det hele smager bare så godt.
Køb gerne nogle gode koteletter hos slagterne, for så får du det bedste resultat, og de skal helst veje mindst 175 gram pr. stk. Og det skal selvfølgelig være koteletter uden ben.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på koteletter i fad
Opskrift udviklet af:
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 250 gram champignon - i kvarte
- 1 rødløg - grofthakket
- 1 rød peberfrugt - i strimler
- 4 koteletter - på ca. 175 gram stykket
- 150 gram bacon - i tern
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 deciliter fløde
- 1 teskefuld paprika
- 1 teskefuld oregano
- 1 spiseskefuld balsamico
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at gøre grøntsagerne klar. 250 gram champignon skæres i kvarte, 1 rødløg hakkes groft og 1 rød peberfrugt snittes i tynde strimler.
- Varm en pande op ved høj varme, for koteletterne skal brunes i kort tid.
- Krydr 4 koteletter på begge sider med salt og friskkværnet peber, kom en klat smør på panden og brun koteletterne ved den høje varme i et minut på hver side, hvorefter de lægges i et ildfast fad eller en bradepande. Fadet må ikke være meget større end at der blot er lidt plads rundt om koteletterne, når de er taglagte i fadet. Så får du det bedste resultat.
- Steg derefter 150 gram bacon i tern sprøde på panden og hæld det over koteletterne.
- Kom 1 dåse hakkede tomater (skyl også lige dåsen af med en smule vand og kom det ved) på panden sammen med 3 deciliter fløde, 1 teskefuld paprika og 1 teskefuld oregano, og lad det koge op. Smag til med 1 spiseskefuld balsamico, salt og peber, og hæld så flødesovsen over koteletterne i fadet.
- Skyl lige panden af og stil den tilbage på blusset. Nu svitses champignon, så de får en god kulør, og derefter steges rødløg med et minuts tid. Kom også det i fadet.
- Fordel de tynde strimler peberfrugt over koteletterne, og tryk det ganske let ned.
- Hak 1 håndfuld persille og læg persillen i midten, og krydr med lidt ekstra peber.
- Stil dine koteletter i fad ind i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, hvor de skal have 30 minutter.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Se hvad opskriften indeholder.
Video
Tips
De færdigstegte koteletter i fad serveres med kogte ris. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt. Velbekomme.
Lisa
Hej,
Gik helt efter opskriften...
Smagen er meget fint- men hold da op en tynd gang sjask.....
Hilsen, Lisa
Linda Jordan
Jeg tager udgangspunkt i din opskrift men tilføjer tilmed timian, bacon og cocktailpølser. Så bliver den ekstra fræk 🙂
Heidi Trasborg Aureld
Hej Ludvig
Tak for opskriften. Den er inspirerende.
Jeg har lavet den nogle gange, men jeg har tilføjet kartoffelskiver i fadet som tilbehør i stedet for ris. Det er så en ret med det hele i fadet. Dejligt og nemt.
Jeg overvejer at servere den for fødselsdagsgæster snart, men tænker, at der måske mangler noget tilbehør til ved siden af, som gæsterne også kan tage af. Men jeg ved ikke, hvad der passer til sådan een ret med koteletter, kartofler, tomat/paprika sovs osv.
Har du nogen forslag?
Jeg har kun fundet få forslag på nettet, og den ene var majskolber, agurkestave og så en ting mere, som jeg har glemt, og så var der en salat som forslag på en anden side.
Vh. Heidi
Torben Wetche
synes det løfter hvis vandet erstattes med vin når tomatdåsen skylles.
Ludvig Rosenørn
Egner sig/Egner sig ikke til frysning ville være en god lille tilføjelse til opskrifterne. Tak!
Holger Rørby Madsen
Hej Ludvig
Tak for indspark - det er da en rigtig god idé, som jeg vil sørge for bliver skrevet ind ved opskrifterne.
Alt det bedste
Holger
Steen O.
Holger for President!
Stine
Den lækreste ret jeg nogensinde har lavet, TAK FOR MAD!
Koteletterne blev lidt tørre, men pyt med det, for det hele smagte helt fantastisk!!
Ludvig Rosenørn
Der er jo delte meninger, men jeg syntes nakkekoteletter bliver meget mere saftige og møre end alm koteletter 🙂
Charlotte
Koteletterne blev tørre, ellers rigtig god smag!
Den Uduelige kok
Super nem opskrift, og super lækkert hverdagsmad..!!
Helene
Hejsa, hvordan ser kalorie tallet ud retten? Det ser ud til at være den eneste manglende information:)
Holger Rørby Madsen
Hej Helene
Det vil du ikke ønske at vide 🙂
Spøg til side, jo, der cirka 700 kalorier pr. person. Altså samlet kalorieindtag pr. person.
Håber det hjælper.
De bedste hilsner
Holger