Grillet focaccia i kyllingeholder: Brug kyllingeholderen til at bage et godt brød i grillen, hvor du får et sprødt og saftigt focaccia brød.
Så nemt kan du lave grillet focaccia i kyllingeholder, og det italienske brød er virkelig lækkert til grillens mange gode kødretter.
Focaccia brødet er naturligvis bagt med masser af olivenolie og rosmarin, og det bliver både med en sprød skorpe og en saftig krumme.
Grillet focaccia er super nemt at lave, og kyllingeholderen er den perfekte bageform.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser
2 deciliter lunkent vand
25 gram gær
250 gram hvedemel tipo 00
1 teskefuld salt
4 spiseskefuld olivenolie
Pynt på den grillede focaccia er
2 spiseskefulde olivenolie
1 spiseskefuld flagesalt
1 stor kvist frisk rosmarin
Dertil lidt olivenolie under bagningen i grillen
Opskrift
- Hæld lunkent vand i en skål, og tilsæt gær. Rør gæren ud i vandet med en grydeske, og rør derefter gradvist hvedemel, salt og olivenolie ind i dejen.
- Du må ikke bruge en røremaskine, men blot lidt håndkraft og grydeskeen. Når dejen er samlet, væltes den ud på bordet, og æltes let igennem. Tilsæt lidt mere mel, indtil du har en let og lidt blød dej. Den må endelig ikke blive for hård, men hellere til den tynde side.
- Tril et aflangt brød med en længde, der passer rundt i kyllingeholderen. Smør kyllingeholderen godt med olivenolie, og læg dejen ned i den. Pres den let til hele vejen rundt, så fylder formen ud. Lad den hvile utildækket i cirka 45 minutter.
- Så dryppes den godt med olivenolie og flagesalt. Rosmarinbladene nippes af, og hakkes groft inden de også drysses over dejen. Tryk det hele let ned i dejen med fingerspidserne, og lad nu dejen hæve i yderligere 20 minutter.
- Varm grillen godt op, og focaccia brødet skal grilles ved indirekte varme. Hold en temperatur på cirka 200 grader.
- Stil kyllingeholderen i grillen, og bag nu brødet i 20 minutter. Hæld så lidt olivenolie ud over brødet, og bag det færdigt i yderligere fem minutter.
Grillet focaccia
Tag det grillede focaccia brød af grillen, og lad det hvile i fem minutter før det skæres ud.
SE OGSÅ hvordan du laver en nem chokoladekage i kyllingeholder