Grillet chokoladekage i kyllingeholder er en både smart og nem måde at lave dessert på. Kagen grilles mens du spiser hovedretten.
Med denne opskrift på grillet chokoladekage i kyllingeholder tager du kegler hos gæsterne, og opskriften er meget nem.
Dejen laves i forvejen
Dejen til chokoladekagen røres sammen før aftensmaden, hvorefter den stilles på køl.
Når du så er færdig med at grille pølser, bøffer og hvad I ellers skal spise til hovedretten, ja så stiller du kagen i grillen ved indirekte varme.
Og mens I spiser færdig, griller du den lækreste chokoladekage. Og hullet i midten af kyllingeholderen fyldes med hvid chokolade. Se i øvrigt også en smagstest på chokolade.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på grillet chokoladekage i kyllingeholder
100 gram sukker
100 gram smør
100 gram mørk chokolade
4 æg
50 gram hvedemel
75 gram hvid chokolade
Sådan laver du grillet chokoladekage i kyllingeholder
- Kom sukkeret i en kasserolle sammen med smør, og varm det langsomt op under omrøring.
- Hak chokoladen i mindre stykker, og kom det i gryden når smør og sukker er smeltet godt sammen. Lad det smelte ved lav varme, og tag så gryden af blusset.
- Pisk æggene luftige i en skål, og pisk derefter gradvist den varme chokolademasse i.
- Sigt hvedemelet i, og pisk dejen jævn.
- Kyllingeholderen smøres grundigt med smør, og dejen hældes i, hvorefter det stilles i køleskabet indtil du skal bruge det.
- Du skal grille chokoladekagen ved indirekte varme, og ved cirka 180 grader. Kagen skal have cirka 20 minutter, hvor låget holdes lukkes under hele bagetiden. Så ikke noget med at smugkigge.
- Tag kyllingeholderen med chokoladekagen ud. Hak den hvide chokolade groft, og læg den straks ned i hullet i midten af kyllingeholderen. Lad det stå fem minutter mens kagen køler lidt af - og den hvide chokolade smelter.
Servering
Servér den grillede chokoladekage med den smeltede hvide chokolade til.