Se hvordan du laver grillede mørbradbøffer med chili på din gasgrill eller kuglegrill. Du får også opskriften på en klassisk risotto med mælk.
Til grillede mørbradbøffer med chili til fire personer skal du bruge:
1 stor svinemørbrad
1 deciliter olie
1 teskefuld chilipulver eller knust chili
2 teskefulde paprika
1 teskefuld Colmans sennepspulver
1 teskefuld Holms løgpulver
1 teskefuld salt
Til risotto bruger du:
1 finthakket rødløg
3 deciliter risotto ris
5 deciliter god hønsefond
3 deciliter mælk
Friskkværnet peber
Sådan laver du grillede mørbradbøffer med chili:
Afpuds svinemørbraden, og skær den i skiver (bøffer) på cirka tre centimeters tykkelse. Skær så eventuel fedt af siderne.
Bland olien sammen med chili, paprika, løgpulver, sennepspulver og salt, og rør det godt sammen. Er du til mere chili, kommer du bare en teskefuld chili mere i 🙂
Kom så chiliolien i en frysepose sammen med mørbradbøfferne, og bland det rundt, så alle mørbradbøfferne bliver dækket af olien. Så du får smag ud i alle kroge. Klem posen sammen, luk den, og lad kødet trække i chilimarinaden en times tid eller to.
Kom finthakket rødløg i en gryde med lidt olie, og lad løget svitse ved middel varme, så det klares, men ikke tager farve.
Tilsæt risotto ris (af typen arborio ris), og kom så lidt af hønsefonden ved. Lad det koge ved stille varme i 20 minutter, hvor du gradvist tilsætter væde efterhånden som risene opsuger det.
Brug først hønsefonden, og dernæst mælken. Smag til med friskkværnet peber til sidst.
Undervejs griller du mørbradbøfferne på direkte varme i din gasgrill (jeg har grillet bøfferne på min Weber Q3200 gasgrill) eller kuglegrill.
Ved en god og jævn varme skal de have cirka to minutter på hver side - og IKKE mere!
Så bliver de saftige og møre.
Smør risten med lidt olie, og de chilimarinerede mørbradbøffer et par minutter på hver side. Vend dem kun én gang.
Tag dem af, og lad dem hvile 3-4 minutter, og servér så med risotto og en lækker grøn salat med radiser, baby spinat, ærter, majs og peberfrugt i tern.
Grillede mørbradbøffer med chili tager få minutter at lave på grillen, og en god risotto med mælk passer perfekt til. Foto: Guffeliguf.dk.
Kom med din kommentar her