Stegetid på kød kan være en jungle at finde rundt i. De præcise stegetider afhænger jo især af kødets tykkelse, og varmen på din grill/pande.
Om du bruger en kuglegrill, gasgrill eller en pande er sådan set underordnet, men det betyder selvfølgelig noget hvor varm din kilde til stegningen er.
Stegetid: Jeg har lavet denne nemme og overskuelige guide med nogenlunde stegetider på forskellige tykkelse af både svine- og oksekød.
Stegetid på svinekød:
Svinekoteletter på cirka to centimeter: Skal brunes et minut på hver side, og derefter steges videre 2,5 minutter på hver side. Stegetiden på koteletter er ialt cirka 7 minutter.
Mørbradbøffer af svinemørbrad - cirka tre centimeter høje: Brunes et minut på hver side. Og den totale stegetid er:
Medium mørbradbøf: 7 minutter
Gennemstegt mørbradbøf: 9 minutter.
Nakkekoteletter - cirka to centimeter høje: Brunes et minut på hver side - og derefter er den samlede stegetid 11 minutter, inklusiv bruning.
Skinkeschnitzler brunes først hurtigt på begge sider, og de skal derefter have halvandet minut på hver side. Ialt steger du skinkesnitzler fire minutter.
Stegetider på frikadeller: Brunes et par minutter på hver side, og derefter skal de steges fire minutter på hver side ved lidt lavere varme - ialt 12 minutter.
Stegetider på oksekød og kalvekød:
Tournedos af oksemørbrad - omviklet med bacon. Cirka 4 centimeter tykke: Brunes først et minut på hver side, og steges derefter et minut ad gangen på hver side. Pensl tournedos med grillolie hver gang du vender. Samlet stegetid er:
Rød tournedos: 7 minutter
Medium tournedos: 10 minutter
Gennemstegt tournedos: 13 minutter
Bøf eller medaljon af tyksteg - tre centimeter høj: Brunes et minut på hver side. Samlet stegetid er:
Rød tournedos: 7 minutter
Medium tournedos: 10 minutter
Gennemstegt tournedos: 13 minutter
Kalveschnitzel: Brun hurtigt på begge sider, og den totale stegetid er fem minutter.
Generelt om stegetider og stegning af kød:
Brug smør frem for olie. Det giver en bedre smag til kødet. Vent med at salte til kødet er færdigt.
Er det tynde stykker kød du steger, skal du vende dem ofte. Altså gerne hvert halve minut.
Hej Michael
Tak for indspark, men det kommer også an på både tykkelsen af kødet og varmen. Jeg synes syv minutter gør kødet rosa og mørt - og på ingen måde tørt.
Det der med at vende hvert minut er et godt trick til stegning af alle slags bøffer.
Og hvor er det fedt at dele erfaringer med madlavningen - tak for det.
Med de bedste hilsner
Holger
Tournedos,oksemedaljon med bacon skal på ingen måder have 7 min, den skal tages ude f.eks en time før den skal steges og for den 7 min bliver den super tør 2 min på hver side ved middel høj varme og den er min imellem rød og gennemstegt (tør). Skal selvfølgelig trække lidt før den serverves og gerne vende den hver min
Har prøver med ca 6 min den bliver den gennemstegt af og lidt tør