Glaserede gulerødder med timian er skøn tilbehør til retter med kød, og her er gulerødderne glaseret med stegesky og timian.
Ingredienser til glaserede gulerødder med timian er:
4 store gulerødder
5 spiseskefulde stegesky eller bouillon
1 lille håndfuld frisk timian
1 lille rødløg
20 gram smør
1 bundt persille
Salt og peber
Sådan laver du glaserede gulerødder med timian:
Gulerødderne vaskes grundigt, men du behøver ikke skrælle dem.
Fjern top og bund, og skær derefter gulerødderne i aflange stave, der ikke er alt for store.
Kom lidt vand (cirka en halv deciliter) i en gryde, og kog nu gulerodsstavene i fem minutter under låg.
Pil og hak imens rødløg fint, og hak tilsvarnede timian fint.
Hæld vandet fra, og stil gryden tilbage på kogepladen.
Tilsæt stegesky eller bouillon, men ikke mere end at det kan nå at glasere rundt om gulerødderne. Start med en 4-5 spiseskefulde, og tilsæt om nødvendigt en smule mere.
Kom det finthakkede rødløg ved sammen med smør, timian og finthakket persille, og lad det nu dampe videre i et par minutter, så smagen når at sætte sig.
Krydr med salt og friskkværnet peber, og servér straks.
Glaserede gulerødder med timian er dejligt tilbehør til retter med kød, og med denne opskrift får du virkelig den gode smag af gulerødder frem. Foto: Guffeliguf.dk.