Se en lækker opskrift på gammeldags grydestegt kylling med persille og sovs. Kyllingen fyldes med persille og steges en god times tid.
En god og gammeldags grydestegt kylling med persille og sovs er en af de mest klassiske danske opskrifter. Og den har jeg ikke ændret meget på.
Den skal selvfølgelig serveres med kogte kartofler og ærter, og en lille finesse er, at smage sovsen til med ribsgele.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på gammeldags grydestegt kylling
Gammeldags grydestegt kylling med persille og sovs
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Kyllingen saltes indvendigt og proppes derefter med persille. Behold stilken på, da det hele giver smag. Luk eventuelt kyllingen med en kødnål.
- Smelt smør i en god stegegryde, og brun nu kyllingen på alle sider. Til sidst lægger du kyllingen med brystet nedad. Hak løget groft og kom det i gryden sammen med peberkorn og laurbærblade.
- Hæld vandet i, og tilsæt en bouillonterning. Krydr kyllingen med en smule salt, læg låget på, skru ned for varmen, og lad nu kyllingen simre i cirka 30 minutter.
- Vend så kyllingen om så brystet nu vender opad, og krydr igen med en smule salt. Læg låget på og steg kyllingen færdig i yderligere en halv time, så den samlede stegetid er cirka 60 minutter.
- Tag kyllingen forsigtigt op, da den er meget mør. Læg den på et skærebræt, og lad den hvile mens du laver sovsen.
- Ved høj varme koger du skyen lidt ind, og sier derefter fire deciliter fra.
- Smelt to spiseskefulde smør i en lille gryde, og pisk derefter hvedemel i. Pisk derefter gradvist skyen i og til sidst lidt piskefløde. Du kan om nødvendigt tilsætte lidt mere sky eller fløde.
- Smag sovsen til med salt, peber og lidt ribsgele, og gerne også med gastrik.
Tips
Server gammeldags grydestegt kylling med persille sammen med kartofler, ærter og den lækre sovs.
600 gram kartofler, der koges i letsaltet vand
500 gram letkogte ærter - se sådan koger du ærter
Se også mine kyllingeopskrifter på:
Skriv din mening - på forhånd tak.