Her er min bedste opskrift på en fynsk brunsviger, som er bagt med kærnemælk. Topping er naturligvis creme og remonce - og du får ikke en bedre brunsviger!
Du får ikke en bedre fynsk brunsviger end denne! Så er det sagt.
Jeg har længe eksperimenteret med dej til til den perfekte brunsviger, og nu er det lykkedes.
Her får du en virkelig lækker, fynsk brunsviger, der er lige præcis som den skal være.
Med den bløde bund og masser af snask på toppen. Selvfølgelig både med creme og remonce.
Selve dejen har jeg lavet med kærnemælk, og det gør virkelig noget godt for brunsvigeren, der både bliver luftig og ikke hvinende sød.
Det smarte ved denne opskrift er, at du kan lave lige den mængde du synes og har brug for.
Tag et passende stykke af dejen fra, og rul den ud i ønsket tykkelse. Jeg plejer at lave brunsviger med en dejtykkelse på 1,5-2 centimeter, for så passer det perfekt efter bagning.
Så find et passende fad frem, rul ud i passende størrelse og smør creme og remonce på. Tryk med fingrene, og så er du godt på vej mod Danmarks bedste brunsviger. Og den er fynsk.
Og resten af dejen? Tril den til passende boller og bag dem cirka 10-12 minutter ved 220 grader over- og undervarme.
Og du også bare rulle hele dejen ud, hvorefter den lægges på bagepapir på bageplade og toppes med kagecreme og remonce.
Opskrift på fynsk brunsviger
Fynsk brunsviger med kærnemælk, creme og remonce
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Kagecreme
- 1 portion kagecreme købt eller hjemmelavet kagecreme
Remonce
- 100 gram smør blødt
- 100 gram brun farin
- 1 spiseskefuld Maizena
Sådan gør du
- Sæt dejkrog på røremaskinen, og rør gæren ud i kærnemælken. Bland hvedemel sammen med kardemomme, sukker og salt, og kom det i dejen sammen med smeltet smør og et æg.
- Ælt dejen i 10 minutter ved middel hastighed, og tagen ud på køkkenbordet. Husk lidt mel på bordet.
- Dejen virkes op, og der lægges et rent viskestykke over. Lad dejen hvile 15 minutter.
- Så laver du kagecreme som i linket - eller bruger den nemme pulverløsning. Det er helt ok. Lav også remonce ved at røre smør sammen med brun farin og lidt Maizena.
- Virk dejen op igen og rul i cirka halvanden centimeter højde. Afhængig af hvor høj du synes en fynsk brunsviger skal være. Men husk at dejen hæver en del under turen i ovnen!
- Læg dejen i et passende fad eller bradepande - eller lav flere i forskellige fade. Det er op til dig.
- Smør et lag creme på dejen, og derefter fordeles remonce. Tryk ned i dejen med fingrene, så du får en klassisk brunsviger.
- Lad nu brunsvigeren hvile i yderligere 15 minutter.
- Forvarm ovnen til 220 grader over- og undervarme (ikke varmluft).
- Den fynske brunsviger bages cirka 15 minutter midt i ovnen.
Tips
Fynsk brunsviger køles en smule af, hvorefter den nydes.
Brunsviger er jo en fantastisk alsidig kage, som både kan gå til morgenbordet og eftermiddagskaffen. What's not to like!
Se også disse lækre opskrifter:
Kom med din kommentar her