Her får du en lækker opskrift på fuldkornslasagne med squash og bechamelsauce. En mættende lasagne med fuldkorns lasagneplader, der er nem at lave.
Fuldkornslasagne er en lidt sundere udgave af den populære italienske lasagne, og den mætter rigtig godt.
Her i denne opskrift laves lasagnen også med squash, oksekød og en skøn bechamelsauce, og det er en god lasagne til hele familien.
Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret.
Opskrift på fuldkornslasagne
Ingredienser
- 1 stort øg hakket
- 4 fed hvidløg knust og finthakket
- 4 gulerødder groftrevet
- 1 stor rød peberfrugt i tern
- 300 g hakket oksekød
- 2 squash i tynde skiver på langs
- 1 tsk. timian tørret
- 1 tsk. oregano tørret
- 1 tsk. paprika
- 1 nip sukker
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse tomatpure jeg brugte en stor dåse
- lasagneplader fuldkorns lasagneplader
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie til stegning
- mozzarella revet
Bechamelsauce
- 5 dl skummetmælk
- 30 g smør
- 3½ spsk. hvedemel
- salt og friskkværnet peber
- muskatnød revet, efter smag
- 50 g emmentaler revet
Salat
- 1 salat efter eget valg
- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
Dressing
- Lidt balsamico
- olivenolie
- dijonsennep gerne den grove
- salt og friskkværnet peber
- Lidt honning flydende
Sådan gør du
- Varm olivenolie op i en gryde og sauter løg til de bliver bløde og begynder at tage lidt farve. Tilsæt gulerødder og peberfrugt, lad det stege med 1 minuts tid under omrøring, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt det hakkede kød og lad det stege med til det bliver grynet.
- Tilsæt hvidløg, krydderier og tomatpure, krydr med salt og friskkværnet peber. Rør rundt og lad det stege i 1 minuts tid.
- Tilsæt de hakkede tomater og et nip sukker, skru ned og lad det koge igennem i ca. 15 minutter. Smag til.
- Bechamelsauce til fuldkornslasagne: Smelt smørret i en gryde, drys melet i og pisk, til det samler sig. Hæld mælken i lidt efter lidt, bring i kog mellem hver gang, til der saucen har en rimelig tyk konsistens. Lad det koge lidt, under jævnlig omrøring, så melsmagen koger ud. Smag til salt, friskkværnet peber og friskrevet muskatnød.
- Tilsæt den revne ost og rør, til den er opløst. Tag af varmen.
- Kom lidt kødsaucen i bunden af et firkantet ovnfast fad eller en lille bradepande, der er smurt let med lidt olie.
- Læg så et lag squash, så lasagneplader, kødsauce, squash, bechamelsauce osv. Fortsæt indtil al kødsaucen er brugt og slut af med bechamelsauce.
- Sæt din fuldkornslasagne i en 180 grader varm ovn i 30 minutter, tag ud, drys med mozzarella og bag endnu ca. 10 minutter, til osten er gylden og smeltet.
- Lad den stå og sætte sig i 10 minutter, inden den serveres med salaten:
- Salat: Skyl og slyng salaten, pluk den i mindre stykker. Bland med peberfrugt.
- Pisk ingredienserne til dressingen sammen, smag den til og dryp den over salaten. Vend godt rundt så dressingen lægger sig om salaten og server straks.
Næringsindhold
Note
Den færdige fuldkornslasagne med bechamelsauce kan med fordel lige hvile 10 minutter efter den er kommet ud af ovnen, da den er meget varm.
Serveres derefter med salaten til.
Her kan du se flere skønne opskrifter med pasta.
Se mere indhold:
Maria
Verdens bedste lasagne som hele familien elsker