Friturestegt fiskefilet kan du sagtens lave i en almindelig gryde. Jeg panerer fileter af rødspætter med lidt rugmel. Stegetiden er cirka tre minutter.
Friturestegt fiskefilet er kendt fra stort set alle grillbarer i hele landet, men den er også nem at lave derhjemme.
Det kræver blot en gryde og noget olie.
Brug gerne en høj gryde, for så undgår du at fritureolien sprutter ud på kogeplade og bord under stegningen.
Du kan bruge mange forskellige slags olier til stegningen, og jeg plejer at bruge en solsikkeolie eller majsolie. Anvend dog ikke olivenolie, da smagen er for dominerende.
Jeg plejer at vende fiskefileter i groft rugmel, men du kan selvfølgelig også bare bruge almindelig, hvidt hvedemel.
Og jo - du kan også vende dem i sammenpisket æg og rasp inden friturestegning - men jeg synes de smager bedst, når de blot er vendt i rugmel.
Du skal bruge - friturestegt fiskefilet til fire personer:
8 friske fileter af rødspætter
1 liter olie
2 deciliter groft rugmel (eller almindeligt hvedemel)
Lidt salt og friskkværnet peber
Sådan laver du friturestegt fiskefilet:
Tjek rødspættefileterne, så der ikke er ben i dem. De er ikke rare at få i munden. Tjek især midt på fiskefileterne.
Hæld rugmel op i en dyb tallerken, og vend fiskene i melet. Læg dem til side.
Varm olien op i gryden, og når den er godt varm, skruer du en anelse ned for blusset (lad den stå på 6 på en skala fra 1-9).
Med en hulske lægger du nu forsigtigt fiskefileterne ned i den varme olie, og nu skal de frituresteges i cirka tre minutter, og de er færdige når de er flotte og gyldne. Pas på de ikke bliver for mørke!
Frituresteg ikke mere end to fiskefileter ad gangen, da det giver det bedste resultat.
Efterhånden som du fisker (!) fiskene op fra den varme olie, giver dem et lille drys salt og en smule friskkværnet peber.
Servér en friturestegt fiskefilet med remoulade og lidt citronsagt - elegant anrettet på et stykke nybagt rugbrød.
Friturestegt fiskefilet kan du sagtens lave i en almindelig gryde. Jeg panerer fileter af rødspætter med lidt rugmel. Stegetiden er cirka tre minutter. Foto: Guffeliguf.dk.
Kom med din kommentar her