Friske bønners kogetid er ganske kort. Se her hvordan du koger bønnerne helt perfekt, så de beholder deres smag og farve.
Friske bønners kogetid er vigtig, fordi man ikke skal overkoge de lækre og grønne bønner.
Pluk bønnerne nænsomt, vask dem og nip enden ved stilken af. Den er for træg at spise.
Kog en gryde med lidt letsaltet vand op, og når det spilkoger, kommer du bønnerne ned i vandet. Friske bønner koges uden låg.
Bønner koges i tre minutter
Lad nu bønnerne koge i tre minutter ved middel varme.
Derefter tager du gryden ind under vandhanen, og fylder gryden med KOLDT vand, så du stopper kogningen.
Lad nu de friske bønner ligge i vandet i to minutter, hvorefter de er klar til servering.
Dermed er du sikker på at beholde både farve, konsistens og smag i de friske bønner.
Kog ikke for længe
Friske bønners kogetid angives ofte som længere, men det er altså synd og skam, og absolut ikke nødvendigt, da jeg synes man så koger al smagen ud af bønnerne.
De friske bønner kan blandes bruges i en lækker salat med bønner.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Friske bønners kogetid
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments