Se her hvordan du nemt laver frisk pasta. Dem tager få minutter at lave, og pastaen kan koges eller bruges til ravioli eller lasagne.
Til frisk pasta til 3-4 personer skal du bruge:
400 gram italiensk durum hvedemel
3 hele æg
3 spiseskefulde olivenolie
1 teskefuld salt
4 spiseskefulde koldt vand
Sådan laver du frisk pasta:
Kom durum hvedemel op i en skål, og lav en fordybning.
Her kommer du tre æg i, og tilsætter også olivenolie og salt.
Saml pastaen, og tilføj vand indtil pastaen er let at ælte igennem.
Kom den ud på et bord, og ælt den nu indtil pastaen bliver helt glat. Det tager 5-7 minutter.
Læg pastaklumpen på en tallerken, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
Nu er pastaen så klar til brug. Del den i mindre stykker og rul pastaen ud med en kagerulle.
Skær den i strimler med en skarp kniv og kog pastabåndene i tre minutter i letsaltet vand.
Eller rul den friske pasta ud til en lasagne eller ravioli.
Frisk pasta er meget nem at lave selv. Durummel blandes med æg, olie og salt, og æltes godt sammen. Derefter kan pastaen strimles og koges, eller bruges til ravioli eller lasagne. Foto: Guffeliguf.dk.
Kom med din kommentar her