Se her hvordan du laver klassikeren frikadeller med stuvet hvidkål helt fra bunden. Frikadellerne steges på panden, og hvidkålen forkoges inden den stuves.
Det er en min opskrift på frikadeller med stuvet hvidkål, og jeg håber opskriften lige er noget du kan lide. Du må meget gerne bedømme opskriften på en skala fra 1-5 stjerner længere nede, og også gerne dele dine gode råd omkring tilberedning af frikadeller og stuvet hvidkål. På forhånd mange tak.
Frikadeller med stuvet hvidkål er en ret prisbillig ret at lave, og så er den samtidig nem at gå til.
Jeg synes frikadellerne bliver bedst med en blanding af hakket kalve- og svinekød, og husk at lade farsen hvile i 30 minutter i køleskabet.
Der er her anvendt en lille hvidkål, og har du en stor kål, skal du måske kun bruge halvdelen. Selvfølgelig afhængig hvor sultne I er.
Muskatnød kan undværes, men jeg synes den giver en god smag til hvidkålen.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til frikadeller med stuvet hvidkål er:
450 gram hakket kalv og svin
2 strøgne teskefulde salt
1 æg
1 finthakket løg
2 spiseskefulde hvedemel
Ca. 2 deciliter mælk
Kværnet sort peber
Stuvet hvidkål laves af
1 lille hvidkål
3 spiseskefulde smør
2 spiseskefulde hvedemel
3 deciliter kogevand
2 deciliter mælk
Reven muskatnød
Salt og peber
Sådan laver du frikadeller med stuvet hvidkål:
- Kødet røres med salt, og derefter tilsættes de øvrige ingredienser. Hold lidt af mælken tilbage.
- Rør farsen lind, og tilsæt om nødendigt lidt mere mælk. Frikadellefars skal have en let og blød konsistens, men uden at være tynd. Stil farsen i køleskabet i 30 minutter.
- Gør imens hvidkålen klar. Fjern de yderste blade, og snit den i tynde skiver, som eventuelt også deles.
- Kom den snittede hvidkål i en gryde, og fyld på med vand så det netop dækker. Kom lidt salt ved, og kog kålen i 7-8 minutter.
- Hæld tre deciliter af kogevandet i en skål, og hvidkålen i et dørslag, hvor den drypper af.
- Steg frikadellerne i en blanding af smør og olie, hvor de skal have cirka fem minutter på hver side. Dryp fedtstof op over frikadellerne undervejs. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
- Smelt smør til stuvningen i en gryde, og pisk hvedemel i. Pisk derefter kogevandet fra hvidkålen i, og derefter mælk indtil den rette konsistens er opnået. Sovs til stuvning skal ikke være for tynd, så prøv dig lidt frem med væsken.
- Smag den hvide sovs til med salt, peber og reven muskatnød, og lad den koge i fem minutter under omrøring.
- Tilsæt hvidkål og varm det igennem.
Anret de lune frikadeller med stuvet hvidkål og disse dampede gulerødder. Servér også gerne lidt frisk persille til.