Sådan laver du frikadeller med brun sovs og dampet broccoli. Dansk mad med masser af smag, og selvfølgelig serveret med kogte kartofler.
Frikadeller med brun sovs og dampet broccoli er god hverdagsmad, og den brune sovs smager vidunderligt til disse pandestegte frikadeller.
Frikadellerne laves af en nem frikadellefars med blandt andet hvedemel og rasp, og den dampede broccoli er lige prikket over i'et.
Opskriften er til fire personer, og det er altså super lækker aftensmad, som alle kan lide.
Opskrift på frikadeller med brun sovs
Frikadeller med brun sovs og dampet broccoli
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Frikadeller
Sovs
Sådan gør du
- Ælt saltet ind i det hakkede kød, hvor du blot brugerne hænder og fingre. Derefter æltet du finthakket løg i sammen med æg og peber. Så røres hvedemel, rasp og mælk gradvist i, indtil du har en let og lind fars, der hverken er for tyk eller tynd. Tilsæt eventuelt en smule mere mælk. Stil på køl i 45 minutter.
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, og gem to deciliter af kogevandet til den brune sovs.
- Frikadellerne formes med en spiseske, og steges på en varm pande i smør og olie, hvor de skal have fem minutter på hver side. Stil til side. Spar ikke på fedtstoffet når du steger frikadeller.
- Sigt ca. fire spiseskefulde stegesky op i en kasserolle, og varm op. Pisk hvedemel i, og derefter gradvist kogevand fra kartoflerne i sovsen, og derefter mælk indtil du har rette konsistens. Kom fond ved sammen med sovsekulør og ribsgele, og smag til med salt og peber. Lad sovsen småkoge fem minutter under omrørering for at fjerne smagen af mel.
- Imens laver du dampet broccoli. Del broccoli i store buketter. Kom lidt vand og en smule salt i en gryde, og damp din broccoli under låg i 2-3 minutter, afhængig af hvor meget bid du ønsker i broccolien.
Tips
Frikadeller med brun sovs og dampet broccoli serveres straks.
Det er ikke nødvendigt med yderligere tilbehør.
Har du en delle i overskud, ja så er den et hit i madpakken dagen efter.
Se også disse opskrifter:
Skriv din mening - på forhånd tak.