God og nem opskrift på flødestuvede ærter og gulerødder, der er lidt anderledes end den klassiske stuvning af de to grøntsager.
Til flødestuvede ærter og gulerødder til to personer skal du bruge:
200 gram ærter og gulerødder (eventuelt fra frost)
1,5 deciliter fløde
Salt og friskkværnet peber
Sådan tilbereder du flødestuvede ærter og gulerødder:
Smelt lidt smør i en gryde, og kom ærter og gulerødder ved.
Svits nu i cirka fem minutter under jævnlig omrøring.
Tilsæt så fløde og lad det koge videre i yderligere fem minutter.
Nu cremer fløden ind, og lægger så smukt om ærter og gulerødder.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Ærter og gulerødder, der er stuvet i fløde, passer godt til pandestegte frikadeller eller koteletter i ovn.
Note: Skal du bruge ærter og gulerødder til flere personer, ja så ganger du bare opskriften op.
Flødestuvede ærter og gulerødder er nemt tilbehør til kødretter. Ærter og gulerødder svitses først, inden fløden tilsætter og cremer ind. Foto: Guffeliguf.dk.