Flødekartofler med ristede kantareller og sprødstegt bacon er en luksus-udgave af de klassiske kartofler i fad. Skønt tilbehør til weekenden.
Flødekartofler med kantareller er virkelig lækkert tilbehør til oksekød. De cremede kartofler passer godt sammen med den type kød.
Og kantarellerne giver en særlig smag til flødekartoflerne, som også går godt i spænd med for eksempel culottesteg eller oksefilet.
Du kan vælge at komme en kvart til en halv liter fløde i kartoflerne afhængigt af, hvor kraftig væden skal være.
Se mere inspiration:
Flødekartofler med kantareller og bacon
Ingredienser
- 650 gram små kartofler i tynde skiver
- 150 gram kanteraller
- 250 gram bacon i skiver sprødstegt
- ½ l fløde
- 1 drys muskatnød
- 2 solo hvidløg halveret i tynde skiver
- 1 løg halveret i tynde skiver
- flagesalt
- peber
- ost
Sådan gør du
- Tænd ovnen på varmluft 200 grader
- Sprødsteg bacon og tilføj kantarellerne, steg dem ved lav varme, til de blevet møre.
- Kom kartofler, hvidløg, løg, de stegte kantareller og bacon i og vend det sammen, tilføj muskatnød, flagesalt og peber.
- Hæld fløden over og sæt det ind i den forvarmet ovn i 45 minutter. Rør i det undervejs.
- Efter de 45 minutter rives osten på, og så skal det yderligere have 15-20 minutter, til osten er sprød.
Tips
Server for eksempel med en rigtig god oksefilet. Du kan også servere lækre bøffer, som lige skal stege ganske kort tid på panden.
En skål frisk salat er en god ide til denne ret, så du både får det fede, cremede og det friske, sprøde.
Maria Ullergaard har en stor passion for mad, og leverer lækre opskrifter til Madens Verden. Følg hende også på @madoglivsnyderi på Instagram.
Comments
No Comments