Opskrift på flødekartofler med feta og cherrytomater, og det er klassiske flødekartofler med et twist. Serveres som tilbehør til culotte eller andet kød.
I vores lille familie bliver de her flødekartofler med feta kaldt camping-kartofler, da vi fik dem første gang på en campingtur med nogle venner.
Jeg må indrømme, at opskriften ikke helt er min, men et hurtigt påfund af min veninde.
Jeg har dog justeret den, da jeg har udskiftet porre med forårsløg og skruet lidt op for mængden af tomater og feta og lidt ned for flødemængden.
Og det skal lige siges, at man skal ikke være flødeforskrækket her, og retten fungerer ikke med en madlavningsfløde. Resultatet bliver bare ikke det samme.
De gange, jeg har lavet de her flødekartofler med feta, har vi altid fået en god culottesteg og salat.
Velbekomme.
Opskrift på flødekartofler med feta
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 200 g cherrytomater
- 2 forårsløg - 2 store eller 3 små
- 200 g feta i tern
- 1 liter fløde - 38%
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
- Skræl og skær kartoflerne i små tern og kom dem i et ovnfast fad.
- Skyl cherrytomaterne, skær dem i halve og kom dem på kartoflerne.
- Skyl forårsløg og skær dem i tynde skiver og kom dem ned til kartoflerne.
- Fetatern hældes ovenpå.
- Vend det hele godt rundt i fadet.
- Giv retten salt og peber.
- Tilsæt fløde.
- Kartoflerne skal ca. have 1 time og 15 minutter.
Næringsindhold
Tips
Flødekartofler med feta og cherrytomater serveres straks, og passer altså som sagt fint til blandt andet culottesteg og lignende.
Her er den klassiske opskrift på flødekartofler:
Del dine ideer og tanker med os andre her: