Flamberet salat er en dejlig, lun salat med kylling, rosenkål, cashewnødder og alt muligt andet godt. Kan spises både til frokost og aften.
Flamberet salat er en fyldig salat, som serveres lun. Flamberingen foregår ved at hælde whisky over svampe, spidskål og kylling og sætte ild til.
Når flammerne dør ud, er flamberingen fuldført. Dette lille trick gør, at salaten får en intens, dyb smag, som virkelig kildrer smagsløgene.
Salaten serveres med frisk hakket spidskål, så kålen har forskellig konsistens - den ene blød og flamberet, den anden halvdel knasende sprød.
Få mere inspiration her:
Opskrift på lun, flamberet salat
Flamberet salat med kylling, pesto og rosenkål
Ingredienser
- 500 gram rosenkål på frost - optøet
- 450 gram kyllingebryst - i ønsket stykker
- ½ spidskål - hakket
- 200 gram brune svampe - i kvarte
- 1 dl whisky - Til flambering
- 1 tsk Dijon sennep
- ½ dl olivenolie
- 1 spsk honning
- Flagesalt
- 100 gram ost - Tange Sø, revet
- ½ pose mozzarella
- pesto-cashewnødder
Sådan gør du
- Hæld olie, honning, flagesalt og Dijon sennep på en sauterpande, tænd på middel varme og rør rundt.
- Skær kylling i ønsket størrelse. Hak spidskål og skær svampe i kvarte.
- Tilføj kylling og rør det godt sammen med marinaden og kom rosenkål, halvdelen af den hakkede spidskål og svampe med,
- Svits til spidskål, og svampe er mørt. Skru helt op for varmen, sluk emhætten, hæld whiskyen ved og sæt ild til. Lad ilden brænde ud af sig selv.
- Kom den sidste halvdel af den hakkede spidskål i et salatfad sammen med revet ost. Hæld derefter alt fyldet fra panden over i salatfadet og vend det hele godt sammen. Top med mozzarella og pesto-cashewnødder.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Du kan købe pesto-cashewnødder, men det er også helt fint at bruge almindelige, saltede nødder i stedet.
Ristede pinjekerner eller græskarkerner er også lækkert på denne salat. Server eventuelt med et rigtig godt brød som dette: 5-kornsbrød med revet gulerod.
Del dine ideer og tanker med os andre her: