Flamberet mørbradgryde med kantareller og æbler er en dejlig efterårsret, som serveres med pasta eller ovnkartofler. Skal simre i et kvarter.
Flamberet mørbradgryde er en ret, der indeholder både kantareller, broccoli og æbler.
En gryderet, som passer til en hyggelig lørdag aften med venner eller familie. Og som mætter godt.
Server mørbradgryden med friskkogt pasta eller ovnkartofler, og nyd den intense smag og duft.
Prøv også en af disse opskrifter:
Opskrift på flamberet mørbradgryde
Ingredienser
- 2 mørbrad afpudset, skåret i 1 cm bøffer
- 150 gram kanteraller
- 1-2 spsk smør
- 3 æbler skrællet, i både
- 1 broccoli i buketter
- ½ l fløde
- 1 hønseboullionterning
- 1 tsk sukker
- Flagesalt
- 2,5 dl whisky
- 1 dåse Madagaskarpeber mortet
Sådan gør du
- Afpuds mørbrad og skær dem i bøffer på ca. en cm.
- Smelt smør i en sauterpande. Steg mørbraden på hver side i smørret og tilføj kantareller, æbler i både og broccolibuketter.
- Sluk emhætten, skru helt op for varmen, Hæld whiskyen i og sæt ild til, lad det brænde ud.
- Hæld fløden ved sammen med hønseboullion-terning og stødt Madagaskar peber.
- Rør det godt sammen og lad retten simre 15 minutter.
- Severes med lækkert brød eller pasta og ost som topping
Tips
Hvis du vil servere retten med pasta, kan du eventuelt vælge fuldkornspasta, så I får flere kostfibre.
Ellers kan du skære kartofler i både og stege dem i ovnen. de passer også perfekt til retten.
Og flamberingen skal du ikke være bange for, husk blot at gå væk fra emhætten, når du sætter ild til saucen.
Maria Ullergaard har en stor passion for mad, og leverer lækre opskrifter til Madens Verden. Følg hende også på @madoglivsnyderi på Instagram.
Comments
No Comments