Her får du en lækker opskrift på flamberede hakkedrenge med whiskysauce, pommes røsti og nem bønnesalat. Det er hakkebøffer i luksus udgave.
Flamberede hakkedrenge er en lækker version af den klassiske hakkebøf, men altså bare med en stor wow-faktor.
Hakkedrengene skal nemlig flamberes, og det er nemt. Men det er vigtigt, at man er forsigtig, og passer på de høje flammer. Og du skal ikke have panden under emhætten, mens du flamberer hakkebøfferne. Og i øvrigt ikke have emhætten tændt.
Men når blot du flamberer med lidt forsigtighed, så er det altså ikke så svært.
Til de lækre hakkedrenge serveres en god whiskysauce, pommes røsti og en nem bønnesalat.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på flamberede hakkedrenge
Ingredienser
- 600 gram hakket oksekød afhængig af hvor store du ønsker dine hakkedrenge
- Lidt smør til stegning
Whiskey sauce
- 20 grønne peberkorn de ligger i lage
- 1 løg
- salt
- 2 dl piskefløde
- 2 dl oksebouillon
- 2 dl whisky jeg synes at det lød af lidt meget
Røstikartofler
- 400 g kartofler
- 1 løg
- olie jeg brugte raps olie
- 3 dl emmentaler revet, ca. mængde
Bønnesalat
- 300 g grønne bønner mine var fra frost, som jeg havde tøet op
- 150 g cherrytomater
- 1 rødløg skåret i kvarte
Sådan gør du
Pommes røsti
- Kartoflerne skrælles. Løget hakket meget fint og kartoflerne rives groft. Bland kartofler med løg, salt og friskkværnet peber. Riv osten og kom den i. Bland det hele godt sammen.
- Læg nogle "klatter" på en bageplade med bagepapir og pres dem godt sammen og flade.
- Dryp dem med ganske lidt olie og sæt dem i ovnen ved 225 grader i ca. 20-25 minutter, de skal være brune og lidt sprøde.
Hakkedrenge
- Knus de grønne peberkorn og hak løget meget, meget fint - bland de to ting sammen. Gnid bøfferne på begge sider med blandingen og sørg for at det er mast godt ind i dine hakkedrenge.
- Brun dem kort på begge sider - og husk at krydre med salt og friskkværnet peber. Tag bøfferne af varmen og læg dem på en tallerken, hvor de holdes varme.
- Hæld fløden i stegepanden og lad det koge op til en jævn sky, spæd med bouillonen. Hæld skyen op i en skål og tør panden af.
- Opvarm panden igen og smelt lidt smør. Læg bøfferne på igen og lad dem stege alt efter hvordan de ønskes stegt.
- Hæld whiskey over og antænd det - PAS PÅ: DET GIVER HØJE FLAMMER!!!!
- Hæld fløden på når flammerne har lagt sig, og lad saucen simre et par minutter.
Bønnesalat
- Opvarm en gryde eller wok og kom lidt olivenolie i og lad det blive varmt.
- Kom løg, grønne bønner og cherrytomater i og lad det stege ved hård varme i et par minutter.
- Smag til med salt og friskkværnet peber - så er det klar til servering.
Næringsindhold
Note
Flamberede hakkedrenge med whisky og pommes røsti serveres straks sammen med den lækre bønnesalat.
Du kan også servere et godt stykke brød til.
Se også disse opskrifter:
Sådan laver du hakkebøffer ovn
Hakkebøffer med baconflødesovs
Comments
No Comments