Nem opskrft på den perfekte flæskesteg med saltede og sprøde svær, der knaser mellem tænderne, og hvor kødet er mørt og saftigt.
At stege en flæskesteg er for mange en opgave, som kan være lidt uoverskuelig. For hvordan sikrer man sig både at kødet er mørt uden at være tør, og at flæskesværen er knasende sprød.
Det gode svar er heldigvis, at det slet ikke er så svært. Og med denne opskrift og fremgangsmåde før du altid den perfekte flæskesteg.
Samtidig er fremgangsmåden lige ud af landevejen, og det er en fantastisk god grundopskrift. Og det eneste du skal bruge er flæskesteg og salt. Intet andet.
Kernetemperatur
Du kan sagtens også vælge at langtidsstege flæskestegen ved eks. 125 grader.
Det forlænger selvfølgelig stegetiden, men husk stadig at tage den ud ved en kernetemperatur på 65 grader. Nederst finder du linket til den langtidsstegte flæskesteg.
Sværen bliver normalt meget sprødt på denne måde, men hvis du ønsker sværen mere sprød, så kan du vælge at skære sværen af stegen, og grille sværen nogle minutter ekstra, og derefter lægge dem ovenpå stegen ved servering.
Opskriften er beregnet til seks personer. Og så er der rigeligt til alle.
Opskrift på flæskesteg
Flæskesteg med sprøde svær - opskrift med stegetid
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 1,5 kilo flæskesteg kamsteg/svinekam
- 2 teskefulde salt
Sådan gør du
- Start med at tage din flæskesteg eller kamsteg ud af køleskabet en time før stegning. Flæskestegen skal ikke være for kold når du starter stegningen, og generelt er det en god idé, at tage kødet ud i god tid.
- Du skal iøvrigt også tjekke, at sværen er skåret helt ned til kødet/fedtlaget hele vejen rundt - men IKKE ned i kødet. Tjek især siderne.
- Læg så stegen i et fad med sværsiden opad - og drys så salt ned mellem sværene. Ned mellem ALLE svær! Hæld evt. også lidt vand i bunden af fadet.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Du kan selvfølgelig også stege den i en kuglegrille eller gasgrill. Ved grilning sker det ved indirekte varme.
- Stik så et stegetermometer ind i den tykkeste del af flæskestegen. Nu skal flæskestegen så steges indtil den når en kernetemperatur på 65 grader. Hverken mere eller mindre. Og den kan endda sagtens tages ud ved 62 grader.
- Med en steg på på halvandet kilo tager det omkring 75 til 90 minutter. Men husk at kernetemperaturen er vigtigere end tiden.
- Når flæskestegen har nået en kernetemperatur på 65 grader, tager du den ud af ovnen/grillen.
Tips
Lad nu stegen hvile i 15-20 minutter - og flæskestegen må IKKE overdækkes eller pakkes ind.
Efter hviletid er din flæskesteg klar til udskæring.
Bruger du ikke hele stegen, er den fremragende som pålæg dagen efter.
Sprød svær
Hvis sværen på flæskestegen ikke er knasende sprød når den kommer ud af ovnen, kan du give den en tur under ovnens grillelement.
Flæskesværen er sprød når den bobler op, men hold øje med din flæskesteg hele tiden under grillen, for den bliver altså meget hurtigt sort og svenden. Og det skal den ikke være.
Se her hvordan du laver en flæskestegssovs.
Se også mine opskrifter på:
Hej Louise
Tak for det - og det er vi glade for at høre. Og de 65 grader er nemlig den helt rette temperatur - uanset hvad blandt andet supermarkederne skriver på pakkerne. Her anbefaler man ofte en noget højere temperatur, men så bliver flæskestegen tør.
Bedste hilsner
Holger, Guffeliguf.dk.
65 grader er en perfekt temperatur til flæskesteg. Denne steg blev vildt god og saftig så den kan varmt anbefales.
Kram fra Søren og Louise i Snekkersten