Fiskelasagne er en variant af den gode, gamle lasagne. Her bruges torskekød i stedet for fars, og det er en god måde at få børnene til at spise fisk.
Fiskelasagne er lige så lækker, som den er sund. Her er brugt stykker af torskekød ind i mellem lasagneplader, bechamelsauce og en grøntsags-bolognese.
Man kan også bruge andre fisk til fiskelasagne, men da torskens smag er meget fin og delikat, vil den ikke tage smagen fra grøntsagerne og krydderierne.
Derudover er torskens kød mere fast end mange andre fisks, så kødet smuldrer ikke i lasagnen.
Opskriften er udviklet til hjemmesiden Togangeomugen.dk, og vi er glade for, at vi har fået lov at dele den med Madens Verdens læsere.
Hjemmesiden hører under Landbrug og Fødevarer, og indeholder en række opskrifter med fisk og skaldyr samt information om diverse fisk.
Spis lasagnen med en rigtig god skål salat, så har du et både sundt og velsmagende måltid til hele familien.
Opskrift på en skøn fiskelasagne
Ingredienser
- 500 gram torsk
Tomatsauce
- 1 gulerod små tern
- 1 løg hakket
- 1 lille fennikel små tern
- 3 stilke bladselleri
- 1 spsk olivenolie
- 2 tsk tørret oregano
- 1 tsk timian gerne frisk
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 dl grøntsags- eller fiskebouillon
Hvid sauce
- 2 dl mælk
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 3 spsk saucejævner
- ½ tsk friskrevet muskatnød
- 200 gram lasagneplader gerne fuldkorn
- 75 gram revet ost
Sådan gør du
- Skær fisken i mindre stykker, og krydr med salt og peber.
- Svits de snittede grøntsager i olie i et par minutter.
- Tilsæt krydderier, tomater og bouillon, og lad saucen simre under låg i ca. 10 minutter.
- Smag til med salt og peber.
Hvid sauce
- Pisk mælk og bouillon i en gryde, og kog det op.
- Tilsæt saucejævner, og kog saucen godt igennem.
- Krydr med muskatnød, salt og peber.
Lasagne
- Læg lasagneplader, tomatsauce og fisk i lag i et smurt ovnfast fad.
- Slut med hvid sauce, og drys ost over.
- Bag lasagnen i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter.
Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser 350 gram fisk om ugen. Du kan også prøve en af disse fiskeretter:
Comments
No Comments