Fiskefrikadeller med stuvet hvidkål er en god hverdagsret, der både er rimelig hurtig at tilberede, men også er meget sund. Og en god måde at spise fisk på.
Jeg holder meget af fiskefrikadeller med stuvet hvidkål, fordi retten rummer to gode råvarer: Fisk og kål.
Og så er retten nem at lave på en travl hverdag, og den kan serveres med dampede gulerødder, som du finder linket til lidt længere nede.
Opskriften er til fire personer.
Til fiskefrikadeller med stuvet spidskål skal du bruge:
600 gram grofthakket torsk
1 teskefuld salt
2 æg
2 finthakkede skalotteløg
1 spiseskefuld hvedemel
1 spiseskefuld kartoffelmel
1 deciliter fløde (kan erstattes af mælk)
Friskkværnet peber
Stuvet hvidkål laves af
1 lille hvidkål
3 spiseskefulde smør
2 spiseskefulde hvedemel ( med top)
5 deciliter kogevand fra hvidkålen
2 deciliter mælk
Reven muskat, salt og friskkværnet peber
-> DU kan eventuelt servere med disse dampede gulerødder
Sådan laver du fiskefrikadeller med stuvet hvidkål:
- Bed fiskehandleren om friskhakket torsk, der samtidig hakkes groft. Rør fiskefarsen sammen med torskekødet, salt, æg, skalotteløg, hvedemel, kartoffelmel og fløde. Farsen skal have en lind konsistens uden at være tynd, og du kan eventuelt tilsætte lidt mere fløde hvis det er nødvendigt.
- Kom også lidt friskkværnet peber i, og sæt så fiskefarsen på køl i 30 minutter.
- Hvidkål snittes i tynde skiver, som igen snittes i lidt mindre stykker den anden vej. Kommes i gryde og koldt vand hældes ved så det netop dækker kålen. Tilsæt også en teskefuld salt.
- Kog hvidkålen i otte minutter, og hæld fem deciliter af kogevandet i et litermål. Resten af vandet hældes fra.
- Så laver du hvid sovs til stuvningen. Smelt smør i en gryde (hvor der er plads til kålen), og melet piskes i. Pisk derefter kogevandet i og derefter lidt mælk. Sovsen skal hverken være for tyk eller for tynd. Smag til med salt, peber og revet muskatnød.
- Lad sovsen koge igennem ved lav varme i fem minutter, hvorefter hvidkålen vendes i, og nu blot står ved lavt blus mens du steger fiskefrikadellerne.
- Varm en pande godt op, og kom en god klat smør og en pæn slat olie på. Form fiskefrikadeller med en ske, og steg dem cirka fem minutter på hver side. Stegetiden afhænger selvfølgelig af tykkelsen på fiskefrikadellerne.
-> SE OGSÅ opskrift på fisk i tomatflødesovs