Se her hvordan du steger fiskefrikadeller helt korrekt, for fiskefrikadellerne skal ikke steges så længe, at de bliver tørre.
I denne opskrift skriver jeg hvordan man steger fiskefrikadeller.
Man kan både købe fars i mange supermarkeder, men også hos sin lokale fiskehandler - og man kan få fars lavet på hvid fisk, ekempelvis. torsk eller med laks iblandet.
Det er smag og behag, hvad der er bedst.
I denne opskrift er det med en færdigblandet fiskefars fra fiskehandleren, men du kan også blot købe hakket fisk, og røre fiskefarsen med et æg, salt, hvedemel og lidt mælk.
Opskriften her er til fire-fem personer. Overskydende fiskefrikadeller er fremragende på madpakken dagen efter.
-> SE OGSÅ hvordan du steger hele rødspætter i ovn
Det skal du bruge:
1 kilo færdig fiskefars
Smør og olie til stegning
Sådan steger du fiskefrikadeller:
- Smelt en klat smør og hæld lidt olivenolie på panden. Blandingen af smør og olie gør, at man kan stege ved lidt højere varme uden at smørret branker, samtidig med at man får den gode smørsmag.
- Fiskefrikadellefarsen er oftest saltet fra fiskehandleren, så du behøver ikke tilsætte yderligere salt, inden du steger dem.
- Når smørret er brunet, former du frikadeller af farsen med to skeer. Lav dem på størrelse med en stor spiseske.
- Du skal stege fiskefrikadellerne ved middel varme, eksempelvis 6 på et komfur, som går fra 1-9.
- Steg dem 4-5 minutter på hver side til de har en gyldenbrun farve.
Server fiskefrikadellerne med for eksempel pasta og råkostsalat.
-> SE OGSÅ opskrift på kanelsnegle i muffinsform eller bradepande
Hvordan får man dem lige så tykke, som fiskehandlerens og at de forbliver tykke, også dagen efter?