Fastelavnsboller med creme er noget af det mest lækre bagværk man kan få. Her med hjemmelavet kagecreme, og så skal de bare pyntes med lidt glasur.
Disse fastelavnsboller med creme kan du putte i fryseren efter bagning.
Så har du altid friske fastelavnsboller i huset 🙂
Du skal bruge - giver 16 lækre fastelavnsboller med creme:
2 deciliter lunkent vand
40 gram gær
2 hele æg
400 gram hvedemel
2 spiseskefulde økologisk rørsukker
1 spiseskefuld vaniljesukker
En halv teskefuld kardemomme
100 gram lunt smør i små tern
2 nip fint salt
1 portion hjemmelavet kagecreme
Bagetid for fastelavnsboller med creme: Cirka 15 minutter ved 200 grader varmluft
Sådan laver du fastelavnsboller med creme:
Vi starter med at lave dejen til de lækre fastelavnsboller med creme.
Kom lunkent vand og gær i skålen til røremaskinen, og rør gæren ud i vandet.
Bland hvedemel, rørsukkerm vaniljesukker, salt og kardemomme i en skål.
Rør de to æg ud i gærvandet, og tilsæt så gradvist melblandingen.
Når dejen er rørt godt ud, tilsætter du det bløde smør i tern, og rører videre i 10 minutter ved lav hastighed.
Sæt den til hævning i 45 minutter - gerne et lunt sted.
Lav så en portion kagecreme - og stil den til afkøling.
Så skal vi til at lave fastelavnsbollerne. Slå dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en kvadrat på cirka 40 gange 40 centimeter.
Del så dejen i 16 firkanter - se billedet.
Læg nu en klat kagecreme på hver stykke dej.
Så skal vi have samlet fastelavnsbollerne - se i denne korte video hvordan du gør det.
Buk hjørnerne op , saml den så cremen ikke løber ud, drej forsigtigt lidt rundt så bunden er helt lukket, og stil bollerne over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Gør det med alle 16 fastelavnsboller med creme, læg et viskestykke over, og lad dem nu hæve/hvile i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Pensl fastelavnsbollerne med lidt sødmælk, og bag dem midt i ovnen i cirka 15 minutter.
Tag dem ud, og lad dem køle lidt af.
Nu kan du eventuelt give dem lidt glasur. Gerne i forskellige farver, så de bliver lidt mere festlige.
Fastelavnsboller med creme er noget af det mest lækre bagværk man kan få. Her med hjemmelavet kagecreme, og så skal de bare pyntes med lidt glasur. Foto: Guffeliguf.dk.
Hej Conni
Det forsøger jeg lige at løse. Tak fordi du skriver om problemet.
De bedste hilsner
Holger
Hvad sker der det er umuligt for mig at få biled med når jeg printer ud
tidliger var det ok er der flere der har det som jeg
V H Conni