Her får du en opskrift på lækre og farsfyldte pandekager. Pandekagerne fyldes med oksekød, hvidkål, og bages i ovn med lidt revet ost.
Farsfyldte pandekager er både nem og lækker aftensmad, som både store og små er vilde med.
Her får du pandekager med fyld bestående af hakket oksekød, hvidkål, champignon og bønnespirer. Hvidkål kan sagtens erstattes med spidskål.
Opskriften giver otte pandekage med oksekød, hvilket bør være nok til fire personer.
Opskrift på farsfyldte pandekager
Ingredienser
- 1 dl løg finthakket
- 400 g hakket oksekød
- 200 g hvidkål finthakket, kan erstattes med spidskål
- 250 g champignon i skiver
- 200 g bønnespirer
- 2-4 spsk. soja
- 1 tsk. paprika
- ost revet
Pandekage dej af
- 200 g hvedemel
- 3 dl mælk
- 1 dl vand
- 4 æg
- ½ tsk. salt
Sådan gør du
- Pandekager: Pisk alle ingredienserne sammen til en ikke for tyk, klumpfri dej.
- Lad dejen hvile mindst ½ time i køleskab.
- Pandekagerne bages og stilles til afkøling. Det skulle give 8 pandekager.
- Fyld til de farsfyldte pandekager: Svits finthakket løg i olie/smør, indtil de er klare og let gyldne. Tilsæt hakket kød og rør rundt til kødet er helt smuldret.
- Tilsæt hvidkål, champignon, paprika, soya, salt og peber. Lad det snurre lidt. Hvis fyldet ser meget tørt ud, så tilsæt lidt vand (det behøvede jeg nu ikke). Smag til.
- Lad fyldet afkøle lidt, herefter vendes bønnespirerne i.
- Fordel fyldet på pandekagerne.
- Fold siderne på pandekagerne ind og fold så pandekagerne sammen.
- Læg de fyldte pandekager med sammeføjningen nedad i et velsmurt fad.
- Drys med ost og evt. lidt smørklatter.
- Sæt de farsfyldte pandekager i en 225 grader varm ovn i 10-15 minutter.
Næringsindhold
Note
De farsfyldte pandekager serveres straks - og gerne sammen en lækker omgang coleslaw.
Se også disse pandekageopskrifter:
Uhm, det skal prøves, hvis det skal gå lidt hurtigt, kan man så bruge købe madpandekager?
Hej Ann
Ja da - det kan du sagtens - og så er de fyldte pandekager pludselig en lækker fastfood 🙂
Alt det bedste
Holger