Opskrift på farsbrød med bacon, der laves af hakket svin og kalv. Se hvordan du laver en virkelig god sovs til farsbrødet.
Den nemme opskrift på farsbrød med bacon er beregnet som en hovedret til fire personer.
Ingredienser til farsbrød med bacon
500 gram hakket svine- og kalvekød med 10 procent fedt
En lille teskefuld salt
1 æg
1 deciliter hønsefond
2 spiseskefulde fløde
2 spiseskefulde raps
1 teskefuld løgpulver (eller et lille, finthakket løg)
Friskkværnet peber
8 skiver bacon
Til væde i ovnen
3 deciliter hønsefond
3 deciliter mælk
Til sovs bruger du desuden
1 deciliter fløde
2-3 teskefulde ribsgele
1 spiseskefuld gastrik
1 teskefuld Maizena udrørt i lidt vand
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kog først hønsefond, eventuelt af 4 deciliter vand og en bouillonterning.
- Rør det hakkede svine- og kalvekød med lidt salt. Men brug ikke for meget salt, da hønsefond er saltet - og det samme er baconskiverne.
- Rør så æg i, og derefter en deciliter hønsefond, fløde, raps, løgpulver og lidt friskkværnet peber. Fortsæt indtil farsen er nogenlunde fast, og stil så på køl i 20 minutter.
- Form farsen til et aflangt farsbrød i et smurt ildfast fad. Læg baconskiver over og fold dem under farsbrødet, så de ikke vipper op under stegningen.
- Bag nu først farsbrødet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 15 minutter.
- Tilsæt så væde af mælk og resten af hønsefonden, og steg nu farsbrødet færdigt i yderligere 45 minutter ved 180 grader varmluft. Hvis væden koger for meget ud, kan du tilsætte lidt mere vand.
- Tag farsbrødet ud og læg det på et skærebræt.
- Si skyen i en kasserolle, og kog den op med lidt ribsgele.
- Kom fløde og gastrik ved, og smag til med salt og peber.
Servér farsbrød med bacon sammen med ovnstegte kartofler og en salat med cherrytomter med bønner.
Se også mine opskrifter på: