Her er en opskrift på Fanø gryde, der er en lækker gryderet fra øen i Vadehavet. Den laves bla. med svinemørbrad, svampe og flødepaprikasovs.
Fanø gryde er blevet en af mine favoritter, når vi taler gryderetter.
Jeg er så heldig, at have et sommerhus på Fanø, og blandt de mange gode spisesteder på øen er Nørby Kro i Nordby, og her kan man få serveret Fanø gryden.
Grundlæggende er det en gedigen gryderet med bla. svinemørbrad, champignon, cocktailpølser og paprikaflødesauce, og den er rimelig nem og hurtig at lave.
Her får du min version af gryderetten fra Fanø, og den er beregnet til fire personer.
Opskrift på Fanø gryde
Fanø gryde
Ingredienser
- 1 svinemørbrad - i store tern
- 3 tsk paprika
- 250 g champignon - i mindre stykker
- 1 stort rødløg - i tynde både
- 1,5 dl bouillon - gerne svampebouillon
- 1 spsk balsamico - eller anden eddike
- 3 dl fløde
- 200 g cocktailpølser
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Svinemørbrad afpudses for fedt og sølvsene, og skæres derefter i store tern. Se evt. fremgangsmåde i min video.
- Brun kødet grundigt af i lidt smør i en stegegryde.
- Drys paprika over og kom champignon ved. Er det små champignon, skæres de blot i halve. Svitses kort.
- Tilsæt så rødløg i både sammen med balsamico og svits lidt mere. Tilsæt bouillon, og her har jeg lavet en bouillon af 1,5 deciliter kogende vand og en terning svampebouillon, men en almindelig bouillon er også fin.
- Kom også fløde ved, kog op, dæmp varmen igen og lad nu din Fanø gryde simre i ca. 30 minutter.
- De sidste 2-3 minutter varmes cocktailpølser med, og gryderetten smages til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Den færdige Fanø gryde serveres straks, og det kan eks. være med kogte ris og dampet broccoli eller andre grøntsager.
En god salat og et stykke madbrød passer også perfekt til.
Bemærk: Har du ikke cocktailpølser, kan du blot skære almindelige wienerpølser i mindre stykker. Og de skal blot varmes med til sidst.
Se flere lækre gryderetter:
Mørbradgryde med ris, bacon og cocktailpølser
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Henrik
Har altid syntes rigtig godt om mørbradgryde. Men men det her er ikke bare mørbradgryde. Denne opskrift er bare guld hver. Var lidt skeptisk fordi der manglede en del i opskriften..
Når det er sagt så ville jeg igen rose opskriften. Men behøver værken mere eller mindre. Kan varmt anbefale af prøve denne opskrift. Er igang med at lave det anden dag i træk. 5 stjerner her fra.
Holger
Det er altså bare en helt almindelig ret som de sikkert på Fanø kalder fanøgryde retten du henviser til kaldes alle andre steder mørbrad gryde / paprikagryde. Men ellers en lækker ret