Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Fanø gryde (gryderet fra Vadehavet)

Fanø gryde (gryderet fra Vadehavet)

Fanø gryde
4.5 fra 40 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
188
SHARES
FacebookMessenger188PinterestEmailSMS
Indhold
  • Fanø gryde
  • Opskrift på Fanø gryde
  • Noter
  • Kommentarer

Fanø gryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.5 fra 40 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her er en opskrift på Fanø gryde, der er en lækker gryderet fra øen i Vadehavet. Den laves bla. med svinemørbrad, svampe og flødepaprikasovs.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad i store tern
  • 3 tsk paprika
  • 250 g champignon i mindre stykker
  • 1 stort rødløg i tynde både
  • 1,5 dl bouillon gerne svampebouillon
  • 1 spsk balsamico eller anden eddike
  • 3 dl fløde
  • 200 g cocktailpølser
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Svinemørbrad afpudses for fedt og sølvsene, og skæres derefter i store tern. Se evt. fremgangsmåde i min video.
  2. Brun kødet grundigt af i lidt smør i en stegegryde.
  3. Drys paprika over og kom champignon ved. Er det små champignon, skæres de blot i halve. Svitses kort.
  4. Tilsæt så rødløg i både sammen med balsamico og svits lidt mere. Tilsæt bouillon, og her har jeg lavet en bouillon af 1,5 deciliter kogende vand og en terning svampebouillon, men en almindelig bouillon er også fin.
  5. Kom også fløde ved, kog op, dæmp varmen igen og lad nu din Fanø gryde simre i ca. 30 minutter.
  6. De sidste 2-3 minutter varmes cocktailpølser med, og gryderetten smages til med salt og friskkværnet peber.
    Fanø gryde servering

Næringsindhold

Kalorier619kcalKulhydrater9gProtein42gFedt46gMættet fedt24gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt15gTransfedt0.1gKolesterol214mgNatrium1334mgKalium1008mgKostfibre1gSukker6gVitamin A1130IUVitamin C5mgCalcium75mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på Fanø gryde

Fanø gryde er blevet en af mine favoritter, når vi taler gryderetter.

Jeg er så heldig, at have et sommerhus på Fanø, og blandt de mange gode spisesteder på øen er Nørby Kro i Nordby, og her kan man få serveret Fanø gryden.

Grundlæggende er det en gedigen gryderet med bla. svinemørbrad, champignon, cocktailpølser og paprikaflødesauce, og den er rimelig nem og hurtig at lave.

Her får du min version af gryderetten fra Fanø, og den er beregnet til fire personer.

Noter

Den færdige Fanø gryde serveres straks, og det kan eks. være med kogte ris og dampet broccoli eller andre grøntsager.

En god salat og et stykke madbrød passer også perfekt til.

Bemærk: Har du ikke cocktailpølser, kan du blot skære almindelige wienerpølser i mindre stykker. Og de skal blot varmes med til sidst.

Se flere lækre gryderetter:

  • Mørbradgryde med ris, bacon og cocktailpølser
  • Nem gryderet med kylling
  • Gryderet med oksekød og champignon
  • Bøf Stroganoff
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Henrik skriver

    august 27, 2023 at 9:27 pm

    Har altid syntes rigtig godt om mørbradgryde. Men men det her er ikke bare mørbradgryde. Denne opskrift er bare guld hver. Var lidt skeptisk fordi der manglede en del i opskriften..
    Når det er sagt så ville jeg igen rose opskriften. Men behøver værken mere eller mindre. Kan varmt anbefale af prøve denne opskrift. Er igang med at lave det anden dag i træk. 5 stjerner her fra.

    Svar
  2. Holger skriver

    februar 23, 2022 at 7:55 pm

    Det er altså bare en helt almindelig ret som de sikkert på Fanø kalder fanøgryde retten du henviser til kaldes alle andre steder mørbrad gryde / paprikagryde. Men ellers en lækker ret

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)
  • Billede af torsk med pesto.
    Torsk med pesto (hurtig og lækker fiskeret til hele familien)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required