• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Fanø gryde - gryderet fra Vadehavet

Fanø gryde - gryderet fra Vadehavet

Fanø gryde
4.5 fra 40 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
180
SHARES
FacebookMessenger180PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. februar 2023 - Udgivet: 27. august 2022

Her er en opskrift på Fanø gryde, der er en lækker gryderet fra øen i Vadehavet. Den laves bla. med svinemørbrad, svampe og flødepaprikasovs.

Fanø gryde er blevet en af mine favoritter, når vi taler gryderetter.

Jeg er så heldig, at have et sommerhus på Fanø, og blandt de mange gode spisesteder på øen er Nørby Kro i Nordby, og her kan man få serveret Fanø gryden.

Grundlæggende er det en gedigen gryderet med bla. svinemørbrad, champignon, cocktailpølser og paprikaflødesauce, og den er rimelig nem og hurtig at lave.

Her får du min version af gryderetten fra Fanø, og den er beregnet til fire personer.

Opskrift på Fanø gryde

Fanø gryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fanø gryde

4.50 fra 40 stemmer
Her er en opskrift på Fanø gryde, der er en lækker gryderet fra øen i Vadehavet. Den laves bla. med svinemørbrad, svampe og flødepaprikasovs.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 619
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 svinemørbrad - i store tern
  • 3 tsk paprika
  • 250 g champignon - i mindre stykker
  • 1 stort rødløg - i tynde både
  • 1,5 dl bouillon - gerne svampebouillon
  • 1 spsk balsamico - eller anden eddike
  • 3 dl fløde
  • 200 g cocktailpølser
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Svinemørbrad afpudses for fedt og sølvsene, og skæres derefter i store tern. Se evt. fremgangsmåde i min video.
  2. Brun kødet grundigt af i lidt smør i en stegegryde.
  3. Drys paprika over og kom champignon ved. Er det små champignon, skæres de blot i halve. Svitses kort.
  4. Tilsæt så rødløg i både sammen med balsamico og svits lidt mere. Tilsæt bouillon, og her har jeg lavet en bouillon af 1,5 deciliter kogende vand og en terning svampebouillon, men en almindelig bouillon er også fin.
  5. Kom også fløde ved, kog op, dæmp varmen igen og lad nu din Fanø gryde simre i ca. 30 minutter.
  6. De sidste 2-3 minutter varmes cocktailpølser med, og gryderetten smages til med salt og friskkværnet peber.
    Fanø gryde servering

Næringsindhold

Kalorier: 619kcalKulhydrater: 9gProtein: 42gFedt: 46gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 15gTransfedt: 0.1gKolesterol: 214mgNatrium: 1334mgKalium: 1008mgKostfibre: 1gSukker: 6gVitamin A: 1130IUVitamin C: 5mgCalcium: 75mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdige Fanø gryde serveres straks, og det kan eks. være med kogte ris og dampet broccoli eller andre grøntsager.

En god salat og et stykke madbrød passer også perfekt til.

Bemærk: Har du ikke cocktailpølser, kan du blot skære almindelige wienerpølser i mindre stykker. Og de skal blot varmes med til sidst.

Se flere lækre gryderetter:

Mørbradgryde med ris, bacon og cocktailpølser

Nem gryderet med kylling

Gryderet med oksekød og champignon

Bøf Stroganoff

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Henrik

    august 27, 2023 at 9:27 pm

    Har altid syntes rigtig godt om mørbradgryde. Men men det her er ikke bare mørbradgryde. Denne opskrift er bare guld hver. Var lidt skeptisk fordi der manglede en del i opskriften..
    Når det er sagt så ville jeg igen rose opskriften. Men behøver værken mere eller mindre. Kan varmt anbefale af prøve denne opskrift. Er igang med at lave det anden dag i træk. 5 stjerner her fra.

    Svar
  2. Holger

    februar 23, 2022 at 7:55 pm

    Det er altså bare en helt almindelig ret som de sikkert på Fanø kalder fanøgryde retten du henviser til kaldes alle andre steder mørbrad gryde / paprikagryde. Men ellers en lækker ret

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge25-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
vandkringle med creme
Vandkringle - nem kringle med creme og remonce→ Se opskriften
Uge25-bedstevinkøbMV
Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150→ Se opskriften
Billede af grillede kyllingespyd.
Grillede kyllingespyd med grøntsager og BBQ-marinade→ Se opskriften
Kartoffelsalat med majs, grillede peberfrugter og spidskål
Kartoffelsalat med majs, grillede peberfrugter og spidskål→ Se opskriften
jordbærkage med kransekage
Jordbærkage med kransekage og flødecreme→ Se opskriften
Billede med rabarberbrud.
Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan→ Se opskriften
Hyldeblomstsirup
Hyldeblomstsirup til drinks og desserter→ Se opskriften
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required