Falafelvaffel med hummus, grøntsager og andre småretter efter eget valg smager helt fantastisk. Vaflerne er både sunde og nemme at lave.
Falafelvaffel er den lækreste, nemmeste og hurtigste frokost eller en let aftensmad, og så er den ovenikøbet sund og smager virkelig dejligt.
Du kan servere lige det, du vil til dem. Jeg har serveret med hummus, grønsager og syltede gulerødder og agurker. Det, synes jeg, er en lækker sammensætning.
Det er også en sjov måde at spise en klassisk ret som falafel, og jeg tror, at denne opskrift også vil være populær hos børn, da den jo ligner vafler, som man kender dem fra dessertverden.
Opskrift på falafelvaffel
Ingredienser
- 240 gram kikærter kogte fra dåse
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 4 spsk persille hakket
- 2 spsk olie
- 2 spsk hvedemel
- 2 stk æg
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 tsk sort peber
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Start med at skære løg groft og kom dem i en blender med hvidløg. Blend det sammen. Tilføj drænede kikærter og blend dem med.
- Tilføj persille, olie, hvedemel og æg. Blend det hele yderligere sammen og tilføj derefter spidskommen, bagepulver, salt og sort peber. Blend det sammen.
- Varm nu dit vaffeljern op. Tilføj dej og lad hver vaffel bage, indtil den er gylden og sprød. Forsæt, indtil al dejen er brugt.
- Server falafelvaffel med hummus, friske tomater og bredbladet persille samt lidt mellemøstlig pickles, og så har du en lækker frokost- eller brunchanretning.
Næringsindhold
Tip
Når du laver falafelvaffel, kan du også tilføje andre friske krydderurter, både mynte og koriander smager skønt.
Du kan også servere den med en god auberginecreme, baba ganoush, og en tabouleh-salat.