Entrecotes på gasgrill tager 10 minutter at lave. Inklusiv hviletid. Se her hvordan du laver bøfferne - og server med hjemmelavede pommes frites i ovn.
Entrecotes er ikke uden grund en af de mest populære udskæringer til bøffer.
Normalt udskæres den af oksefilet, men det sker også den kommer fra udskæringer af tyndsteg eller højreb. men altid en god bøf.
Sørg for, at bøfferne altid er mindst to centimeter tykke. Ellers er de simpelthen for svære at stege saftige og møre.
Rids altid fedtkanten med en skarp kniv. Bare lige to til tre snit, så undgår du, at fedtkanten krøller for meget sammen under grillning eller stegning.
Jeg plejer at salte bøfferne en time før de skal på grillen eller panden. Det giver en god smag - og mere saftige bøffer.
Bøfferne her er grillet i min Weber Q3200 gasgrill, da den er hurtig at tænde op - og giver kødet en god og røget smag.
Men du kan selvfølgelig også grille dem i din kuglegrill, eller på panden. På grill er det selvfølgelig ved direkte varme - og med god knald på.
Jeg synes en entrecote er så smagfuld, at det er synd at plastre den til med alle mulige krydderier og grillolier. Så jeg bruger salt og friskkværnet peber. Men det er selvfølgelig en smagssag.
Servér din entrecotes med hjemmelavede pommes frites i ovn og en sund grønkålssalat.
Ingredienser til entrecotes
1 entrecotes på cirka 200 gram
1 teskefuld groft salt
Friskkværnet peber
Stegetid for entrecote på grill: Cirka 2 minutter på hver side ved høj varme
Fremgangsmåde
- Tag bøfferne ud af køleskabet, og tør dem af med køkkenrulle. De må ikke være våde! Giv dem en halv teskefuld groft salt på hver side, rids fedtkanten med en skarp kniv, og læg dem på en tallerken på køkkenbordet. Her må de gerne stå i op til en times tid.
- Tænd din gasgrill (eller anden grill), og giv den fuld varme. Varm rist og grill godt igennem og tør risten af med lidt olivenolie på et stykke køkkenrulle (pas på du ikke rører risten med fingrene - det gør NAS).
- Steg bøfferne et minut ad gangen på hver side. Altså et minut, vende og grille et minut, vende - grille et minut, og vende igen og grille færdig et minut. Ialt to minutter på hver side. Så er bøffen rosa, smagfuld og saftig. Vil du have den mere gennemstegt, ja så giver du den bare lidt længere tid. Men pas på den ikke bliver tør!
- Tag bøfferne af grillen, læg dem på et lunt fad eller tallerken, og krydr med peber. Lad dem hvile fem minutter, og servér.
Se også mine opskrifter på: