Sådan laver du en nem og fyldig efterårssuppe med kartofler og selleri. Suppen kan selvfølgelig nydes året rundt, og kan både bruges som forret og hovedret.
En skøn efterårssuppe, der selvfølgelig har sit navn fordi råvarerne i suppen især hører sig efteråret til.
Her begynder kartoflerne at være perfekte til en suppe, og der er også masser friske knoldselleri i butikkerne.
Men når det er sagt, så er det faktisk en suppe man kan lave og nyde året rundt. Og altså både som forret og hovedret.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på efterårssuppe
Ingredienser
- 4 bagekartofler - skrællet og skåret i tern
- ¾ knoldselleri - skrællet og skåret i tern
- 3-4 stilke timian
- 2 fed hvidløg - let knuste
- groft salt - friskkværnet peber
- 7 dl grøntsagsbouillon
- 2 dl madlavningsfløde - madlavningsfløde
- Lidt olie
- 1 pakke bacontern - sprødstegt
- 1 bundt purløg - fintsnittet
Sådan gør du
- Lad det svitse lidt under omrøring, krydr med groft salt.
- Hæld bouillon ved (jeg brugte vand og Fond du Chef), skru lidt ned og læg låg på.
- Lad din efterårssuppe simre i ca. 15-20 minutter til grøntsagerne er møre.
- Fisk timiankvistene op og hæld det hele i en blender eller foodprocessor - eller brug en stavblender direkte i gryden.
- Hæld det tilbage i gryden, tilsæt (madlavnings)fløde og lad det varme godt igennem uden at koge.
- Smag suppen med salt og friskkværnet peber, juster evt. tykkelsen af suppen og server med sprødstegt bacon og godt med purløg.
Næringsindhold
Tips
Den færdige efterårssuppe serveres straks - og gerne sammen med et godt stykke brød.
Suppen kan også laves som en ren kartoffelsuppe - altså hvor knoldselleri erstattes med tilsvarende mængde kartofler.
Der er jo nogen, der ikke er så glade for selleri.
Se også disse opskrifter på suppe:

Comments
No Comments