Earl Grey muffins med fyld af brombærcreme og en flødeostfrosting er utrolig lækre cupcakes med en perfekt kombination af syre og sødme.
Jeg er ude i stand til at beskrive smagen af disse muffins. De er simpelthen så lækre, at det er svært at nøjes med at spise én.
Jeg er normalt ikke en person, som er særlig vild med kage, og især cupcakes er ofte for søde til min smag. Men disse muffins er anderledes.
De har ikke en overvældende sødme, men er lækre krydret, og syren fra brombærcremen hjælper med til at afbalancere sødmen. Flødeostfrostingen har også en dejlig effekt, som runder smagen af.
Jeg er en ret stor te-fan, men underligt nok havde jeg aldrig prøvet at blande te i mad, før jeg begyndte at bage disse muffins med succes.
Opskrift på Earl Grey muffins
Ingredienser
Muffins
- 5 spsk Earl Grey te
- 2,3 dl mælk
- 100 gram smør
- 2,3 dl sukker
- 1 stk æg
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 200 gram hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- 0,5 tsk salt
Brombærcreme
- 125 gram brombær - friske el frosne
- 1 dl vand
- 1 stk citron - både skræl og saften
- 1 stk æg
- 1 stk æggeblomme
- 1 dl sukker
- 20 gram smør
- 1 spsk kartoffelmel
Flødeostfrosting
- 50 gram smør
- 200 gram flødeost - neutral
- 0.5 tsk vaniljeekstrakt
- 1 knivspids salt
- 2 dl flormelis
Sådan gør du
Muffins
- Put mælken i en lille gryde og tilsæt tre spiseske Earl Grey te. Varm mælken op, til den begynder at simre, sluk varmen.
- Læg låg på te-mælken og lad den stå i cirka 20 minutter, eller indtil den er kølet ned. Si derefter mælken fri fra tebladene.
- Tag de sidste to spiseske te og kværn dem til en pulver med en morter. Sæt det til side.
- I en stor skål skal smør og sukker piskes med en elektrisk piskemaskine i cirka tre minutter. Tilføj æg, vaniljeekstrakt og pisk det yderligere to minutter.
- Vend mel, bagepulver, salt og tepulveret i smørblandingen.
- Tilføj nu temælken og bland det hele godt sammen.
- Fyld hver enkelt muffinform og bag dine Earl Grey muffins i en forvarmet ovn ved 175 grader i cirka 20 minutter. Tjek selv med en strikkepind, om de er færdigbagte. Når der ikke er noget dej som hænger fast på strikkepinden, betyder det, at de er færdige.
- Lad dine muffins køle ned.
Brombærcreme
- Put brombær, vand og citronskræl i en lille gryde. Lad det simre nok til, at du med en ske kan knuse brombærrene.
- Si saften fra og sæt den til siden. Gem også en spiseske af selve brombærmassen.
- I en ren gryde tilføjes sukker, smør, kartoffelmel og citronsaft. Når smørret er smeltet, tilføjer du æggene. Her skal der piskes hele tiden over lav varme. Tilføj derefter brombærsaften.
- Pisk over lav til middel varme, imens cremen bliver tykkere - dette tager cirka 5-10 minutter.
- Cremen er færdig, lad den køle ned.
Flødeostfrosting
- Start med at piske smør og flødeost sammen.
- Tilføj flormelis, salt, vaniljeekstrakt og en spiskeske brombærmasse. Pisk det godt.
- Frostingen er færdig, lad den køle af.
Sådan samles muffinen
- Når dine muffins er kølet af, skærer du et lille hul med en teske i midten af hver muffin. Put brombærcremen i dette hul.
- Put din flødeostfrosting i en pose med et lille hul i bunden og dekorer hver enkelt muffin med frosting.
- Nyd nu verdens lækreste Earl Grey muffins med en god kop te.
Næringsindhold
Tip
At disse muffins har Earl Grey i sig, giver dem en lækker krydret smag, som man ikke rigtigt kan sammenligne med andre desserter.
Dog er smagen af te ikke overskyggende, den er en smule afdæmpet, så man også sagtens kan smage vaniljen.
Trods den utraditionelle kombination af smage synes jeg, at brombær og Earl Grey muffins går rigtig godt sammen. De komplimenterer hinanden, og da flødeostens smag er meget neutral uden at være for sød, så opstår der en helt særlig symbiose.
Se andre opskrifter på skønne muffins:
Cupcakes med hyldeblomst og citron
Pistaciemuffins med cream cheese
Chokolademuffins - store og svampede

Comments
No Comments