Mad møder mode i Dolce & Gabbana pasta, der er et samarbejde mellem modemærket D&G og pastaproducenten Pastificio Di Martino.
Dolce & Gabbana pasta – lyder det som lidt af en gimmick? Måske, men den er god nok.
Det verdenskendte modebrand D&G har indgået et samarbejdet med den over 100 gamle italienske pastaproducent Pastificio Di Martino.
Det er nok primært på indpakningen, D&G har sat sit præg med et farverigt og indbydende design, mens pastaen kommer fra den kvalitetsbevidste pastaproducent.
Pasta fra Di Martino
Pastificio Di Martino er, som navnet angiver, pasta fra familien Di Martino. Familien har produceret pasta igennem tre generationer og er kendte for deres lokale råvarer og gode kvalitet.
Pastaen produceres i den italienske by Gragnano syd for Napoli og laves udelukkende af lokalt durumhvedemel og lokalt kildevand fra Gragnano. Herved får det betegnelsen Gragnano IGP.
IGP står for Indicazione Geografica Protetta, der betyder noget i retning af beskyttet geografisk betegnelse og gives af EU til fødevarer, der har en særlig kvalitet, der afhænger af deres geografiske oprindelse.
Halv meter lang spaghetti
Pastaen fås i forskellige varianter, blandt andet som spaghetti.
For nogle er det en dødssynd at brække spaghetti over inden den kommes i gryden. Men med spaghetti fra D&G, kan det næsten blive en nødvendighed.
D&G spaghetti er nemlig over 50 cm lange!
Det er nok de færreste, der har en gryde derhjemme, der kan koge spaghetti, der er over ½ meter lange, så hvis pastaen skal koges så den er al dente i begge ender på samme tid, er der ikke mange andre muligheder end at brække den over.
Hvad ideen med den meget lange spaghetti er, er uvist, men man får da øje på den i supermarkedet.
Designerpasta kan være dyrt
D&G pasta kan købes på nettet og sælges blandt andet i Irma.
Som med designertøj risikerer du også at skulle betale en god pris for designerpasta.
Den halve meter lange spaghetti fra D&G kan koste 70 kroner for en pakke, men så er der også et helt kilo i.
Nogle D&G pastaer kommer i særlige special edition og kan koste betydeligt mere, men du kan også være heldig at finde det på tilbud.
Hvad med smagen?
Ud over den fine oplevelse det er at se på emballagen, så er spørgsmålet selvfølgelig, hvordan smagen er.
Pastaen fra Pastificio Di Martino har ikke uden grund et godt ry. Den har en rigtig god smag, og koger du den al dente, er konsistensen også god fast uden at blive klæbrig eller for hård.
Om det er prisen værd at betale for et fint design, må være op til den enkelte at vurdere.
Få mere viden om fødevarer og pasta her:
Comments
No Comments