Cupcakes med hyldeblomst er de dejligste sommerkager, som har en fin, frisk smag af citron og masser af lækker hyldeblomst-duft.
Cupcakes med hyldeblomst og flødeost smager af dansk sommer. De er nemme at lave, og så er der også noget helt unikt ved smagen af de populære blomster, som vi alle slubrer i os om sommeren.
I opskriften har jeg brugt hyldeblomstsaft både i dejen og i cremen på toppen. Derudover penslede jeg kagerne med saften, lige så snart de kom ud af ovnen, da det giver dem endnu mere smag.
Man skal helst lade både kagerne og cremen køle helt ned, før man kombinerer dem. Man kan også gøre som jeg og putte cremen på, før den har sat sig, så den bliver en smule mere flydende. Smagen er den samme.
Opskrift på hyldeblomstcupcakes med flødeost
Skønne cupcakes med hyldeblomstsaft
Ingredienser
- 100 gram smør - saltet
- 200 gram sukker
- 2 stk æg
- 50 ml hyldeblomstsaft
- 160 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 spsk citronskal
- 120 gram creme fraiche
Flødeostfrosting
- 150 gram flødeost
- 50 gram smør
- 1 spsk hyldeblomstsaft
- 0,5 spsk citronsaft
- 1 tsk citronskal - fintrevet
- 150 gram flormelis
Sådan gør du
- Start med at forvarme ovnen til 175 grader og gør 12 muffinsforme klar.
- Hæld blødt smør og sukker i en skål. Pisk det nu sammen, tilføj et æg af gangen og forsæt med at piske det sammen.
- Tilføj hyldeblomstsaft og revet citronskal og pisk massen sammen.
- I en ren skål blander du hvedemel, vaniljesukker og bagepulver sammen.
- Vend nu de to blandinger sammen og tilføj creme fraiche. Pas på med ikke at røre for meget rundt i det, men vend kun lige præcis sammen.
- Fordel dejen i 12 forme og bag dem i cirka 20 minutter - eller indtil du kan stikke en tandstik i dem, og den kommer ren ud.
- Lige så snart kagerne kommer ud af ovnen, pensler du dem med en smule hyldeblomstsaft.
- I mens kagerne bager, laves flødeostfrostingen: I en skål tilføjes flødeost og smør, pisk det sammen med en elpisker.
- Tilføj nu citronsaft, citronskal, hyldeblomstsaft og flormelis. Pisk det godt sammen. Stil den på køl, indtil den stivner en smule.
- Top nu cupcakesene med frosting og drys med en smule citronskal. Nu er de klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips og andre opskrifter
Jeg har drysset kagerne med citronskal, som jeg i øvrigt også har tilføjet gavmildt i dejen på kagerne.
Du kan vælge at lave denne opskrift med hjemmelavet hyldeblomstsaft som vi har en opskrift på her.
Ellers kan du se, hvilke hyldeblomstsaft der er kåret som de bedste i vores smagstest.
Se også andre opskrifter og indlæg her:
Del dine ideer og tanker med os andre her: