Her er min opskrift på culottesteg i fad, der nemt laves i ovnen. Det er en culotte, der tilberedes på bund af bla. kartofler og fennikel. God gæstemad.
Her er en nem og lækker opskrift på culottesteg i fad, som er meget nem at lave.
Brug retten som en god weekendmad eller lækker gæstemad.
De bagte grøntsager med sauce smager fantastisk, og passer perfekt til oksestegen.
Opskriften er beregnet som en hovedret til 4-6 personer.
Ingredienser til culottesteg i fad
Ca 1,2 kilo okse- eller kalveculotte
600 gram kartofler
1 fennikel
2 rødløg
1 dåse hakkede tomater
3 spiseskefulde tomatpasta
2 deciliter kalvefond
Frisk timian
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvam ovnen til 200 grader varmluft.
- Culottestegen afpudses for fedt på undersiden, mens krølfedtet ridses i skrå tern. Krydres med salt og peber hele vejen rundt.
- Brun stegen i lidt smør på en varm pande, og stil til side.
- Kartoflerne skæres i små både og kommes i et ildfast fad eller en bradepande.
- Skær top og bund af en fennikel, og snit den derefter i tynde både. Kommes også i fadet sammen grofthakkede rødløg.
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpasta og kalvefond (eventuelt to deciliter vand og to spiseskefulde koncentreret kalvefond). Kom også finthakket frisk timian ved, og vend det hele godt rundt. Krydres med lidt salt og friskkværnet peber.
- Læg okseculotten ovenpå grøntsagerne.
- Steg nu din culottesteg i fad i ovnen i cirka 45 minutter, så kødet er perfekt og grøntsagerne møre.
Culottesteg i fad serveres som den er, men meget gerne med et godt stykke brød til.
Jeg vil foreslå enten et stykke ciabattabrød eller madbrød med valnødder.
Du kan som sagt anvende både okseculotte og kalveculotte til denne opskrift.
Stegetiden passer med en culotte på cirka 1,2 kilo, men har du en noget mindre culotte, kan du komme fadet med grøntsagerne i ovnen i 10 minutter først, hvorefter kødet lægges på og steges med i ca. 35 minutter.
Vil du sikre det helt perfekte resultat, kan du stikke et stegetermometer i kødet, og tage det ud når kernetemperaturen når 56-57 grader, og derefter lade grøntsager stege videre i ovnen indtil de er møre.
Se også mine opskrifter på: