Her kan læse om crunchita salat, der er en krydsning mellem de to kendte salater, iceberg og romaine. En lækker og sprød salat til bla. salatskålen.
Crunchita salat er måske noget du er stødt på i supermarkedet eller hos din grønthandler, og straks hvad det mon nu er for noget?
Og svaret er, at salaten er en krydsning mellem to særdeles kendte og populære salater, nemlig romaine og iceberg.
Crunchita salat er nem at tilberede, og så har den en sprødhed, so de fleste går efter, når vi skal bruge salat.
De kan bruges som andre salater i salatskålen, eventuelt sammen med avocado og pinjekerner.
Nem opskrift med crunchita
Crunchitaen er god som en lille hapser, ja vi kan nærmest kalde det en salat-bruschetta.
Pluk bladene og skyl dem i koldt vand. Rystes helt tørre.
Skær lidt tomat, avocado og agurk i små tern, og anret ovenpå hvert blad.
Drys med lidt feta og ristede pinjekerner, og dryp en smule olivenolie på.
Krydr med en smule salt og friskkværnet peber, og så har du en nem og sund forret. Beregn et salatblad med fyld til hver person.
Opbevaring og holdbarhed
Crunchita opbevares i køleskabet, hvor den enten pakkes i en pose eller i en lufttæt beholder.
Her kan den holde sig op til en uge.
Genopfrisk crunchita salat
Er salaten blevet lidt for slatten, kan den nemt friskes op ved at lægge den i iskoldt vand en halv time inden brug.
Det genkalder sprødheden i bladene, så smid ikke en salat ud, bare fordi den er blevet lidt blød.
Se også artikler om:
Din vurdering
-
Crunchita salat
Stem her
( stemmer)- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: