Du kan lave en cremet risengrød med risottoris og sødmælk, og faktisk synes jeg risengrøden bliver bedre end med de traditionelle grødris.
Er der noget bedre end en cremet risengrød med kanelsukker og en god klat smør? Nej, vel.
Og efter en del eksperimenter har jeg fundet den perfekte opskrift på risengrøden, som laves på risottoris frem for de normale grødris.
Risene koges i sødmælk i cirka en halv time ved svag varme, og derfor er kogetiden også lidt kortere ned normalt. Men det bliver grøden bestemt ikke dårligere af.
En anden fordel er, at mange danskere i udlandet har svært ved at købe grødris i de lokale forretninger. Og her er det smart at kunne bruge risottoris, som kan købes over det meste af verden.
Hvor mange personer er opskriften så til? Mange steder står grød af en liter sødmælk til at være beregnet til fire personer, men jeg synes faktisk kun det er nok til to.
Det afhænger naturligvis af hvor grødsultne I er, men jeg vil anbefale at du laver en dobbelt portion med to liter mælk og 500 gram ris hvis det er til fire voksne personer.
Ingredienser til cremet risengrød
1 liter sødmælk
250 gram risottoris
Et lille nip salt
Fremgangsmåde
- Find en tykbundet gryde frem, for så brænder risengrøden ikke så nemt på.
- Hæld sødmælk i og kom også risottoris ved. Dertil et lille nip salt.
- Kog det forsigtigt op under konstant omrøring.
- Skru ned på lavt blus, og jeg plejer at lade risengrøden simre ved en 2-3 stykker på et komfur med en skala fra 1-9.
- Kog risengrøden under låg, men rør af og til i den. Kogningen ved den lave varme hindrer at grøden brænder på.
- Risengrøden skal koges i cirka 30 minutter, og smages eventuelt til med lidt mere salt.
Servér den færdigkogte risengrød med kanelsukker og en klat smør.
Se også her hvordan du laver den rigtige risalamande.
Hej Kim
Det kan du tro - det fungerer endda fantastisk godt. Jeg har lavet en opskrift på den her: https://madensverden.dk/luftig-risalamande-med-risottoris/
Og det giver altså en virkelig luftig risalamande - som jeg synes er bedre end med grødris.
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Hej
Hvordan er det med Risotto risengrød og Ris A Lamande, kan det gå?