Cremet portobellosuppe er en virkelig lækker suppe med forårsløg, hvidløg og de gode portobellosvampe. Server med bacondrys og persille.
Portobellosuppe er en skøn suppe, som har en rigtig god umami-smag og mætter godt.
Hovedindholdet er de store portobellosvampe, som svitses med løg og hvidløg, derefter hældes et par deciliter hvidvin i, så vinen koger ind.
En lækker ret, der både kan spises til forret i små serveringsskåle og som hovedret. Det er også en fin gæsteret, fordi den er så delikat.
Opskrift på cremet portobellosvampe
Cremet portobellosuppe
Ingredienser
- 500 gram portobellosvampe - groft hakket
- 2 bundt springløg - i tynde skiver
- 5 solohvidløg - groft hakket
- 25 gram smør
- 2 dl tør hvidvin - eventuelt en halv flaske
- 5 dl fløde
- 4 dl vand
- 2 hønsebouillon - terninger
- 220 gram ost - revet primadonna
- muskatnød - stødt
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille
Tilbehør
- bacon - sprødstegt, i tern
- 250 gram champignon - i tynde skiver
- naanbrød - lunet
Sådan gør du
- Smelt smørret i en stor gryde, svits springløg, hvidløg og grofthakkede portobellosvampe til det er mørt. Hæld hvidvin i og lad det simre helt væk.
- Hæld derefter vand og fløde i, kog retten op og tilføj den revet ost, bouillonterning og persille lad det små simre fem minutter.
- Blend suppen til en cremet svampesuppe, smag til med muskatnød, salt og peber. Stil den over og lun videre, mens tilbehøret forberedes.
- Steg champignonerne i fedtet fra den sprødstegte bacon sammen med lidt smør til de er møre, og har taget lidt farve.
- Drys bacon og champignon over din portobellosuppe lige før servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan udelukke bacon, hvis du ønsker en vegetarisk udgave af suppen. Her kan du for eksempel bruge hjemmelavede croutoner i stedet for.
Portobellosuppe kan også nydes med et flutes eller grissini.
Se andre lækre suppeopskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: