Her er min opskrift på cookies med Marabou mælkechokolade. En opskrift til dig, der elsker en god kage med mælkechokolade. Du også anvende en mørk variant.
Jeg er helt vild med disse cookies med Marabou mælkechokolade, men nu har også altid godt kunnet lide et godt stykke mælkechokolade.
Mælkechokoladen gør, at kagerne bliver mindre bitre, men du kan sagtens udskifte de 200 gram mælkechokolade med eks. 150 gram mørk chokolade. Eller kombinere de to.
Mængden af hasselnødder kan også varieres som du synes, så tilsæt gerne flere, hvis du elsker nødder.
Opskriften giver ca. 18 lækre cookies, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem.
Ingredienser til cookies med Marabou
300 gram hvedemel
5 gram bagepulver
5 gram salt
5 gram vaniljesukker
150 gram brun farin
100 gram bagesukker
200 gram smeltet smør
40 gram vand
2 æg
200 gram Marabou mælkechokolade
50 gram hakkede hasselnødder
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Hvedemel vejes af i en skål sammen med bagepulver, salt og vaniljesukker. Blandes godt sammen.
- Tilsæt så brun farin, bagesukker, smeltet smør og æg, og rør sammen til dejen er ensartet.
- Marabou mælkechokolade og hasselnødder hakkes groft, hvorefter det forsigtigt vendes i dejen uden at røre for meget rundt.
- En bageplade beklædes med bagepapir.
- Sæt nu ni spiseskefulde dej på pladen, men hold god afstand fordi dejen flyder meget ud under bagningen. Ønskes meget store cookies med Marabou mælkechokolade laves blot seks ad gangen.
- Bages ca. 12-13 minutter ved 180 grader varmluft. Større cookies skal have lidt længere.
- Læg de færdigbagte cookies på en rist, hvor de skal køles helt af inden de spises.
- Fortsæt derefter bagningen af næste hold indtil du har brugt af cookiedejen.
De afkølede cookies med Marabou mælkechokolade opbevares i en lufttæt beholder.
Se også mine opskrifter på: