Cookies med chokolade skal bages i 12 minutter, og chokoladecookies er meget nemme at bage selv. Her bagt med hasselnødder.
Opskriften giver 12 cookies med chokolade.
Ingredienser cookies med chokolade
100 gram blødt smør
2 teskefulde vaniljesukker
150 gram brun farin
1 æg
1 teskefuld natron
175 gram hvedemel
En halv teskefuld kanel (kan udelades)
1 teskefuld salt
100 gram grofthakket, mørk chokolade (gerne 70 procent kakao)
30 gram hasselnødder i flager
Bagetid for cookies med chokolade er 12 minutter ved 175 grader varmluft
Fremgangsmåde
- Skær smør ud i grove tern, og kom det op i en skål. Det er vigtigt, at smørret er så blødt, at du kan mose det let ud med en spiseske. Brug i det hele taget blot en ske til at samle dejen til chokoladecookies.
- Kom også brun farin og vaniljesukker, og rør det godt sammen. Kom også kanel ved, men det kan du dog sagtens udelade, hvis ikke du er så glad for kanel 🙂
- Så kommer du ægget i, og nu rører du dejen lind og glat.
- I en anden skål blander du hvedemel, natron og salt, og rører derefter melet ind i dejen.
- Hak chokoladen groft og kom den i dejen. Det samme med hasselnøddeflagerne, og rør igen dejen sammen.
- Kom lidt mel på bordet, og hæld dejen ud. Saml den hurtigt, og tril den til en pølse på cirka 20 centimeter.
- Pak dejen ind i bagepapir eller husholdningsfilm, og lad den køle af i køleskabet i mindst en time, så dejen bliver helt kold.
- Når tiden er gået, tænder du ovnen på 175 grader varmluft. Beklæd samtidig to bageplader med bagepapir. Da cookies flyder en del ud under bagningen.
- Tag dejen ud af køleskabet, og skær den ud i 12 skiver med en skarp kniv.
- Læg skiverne på bagepladerne, og stil dem i ovnen.
- Her skal dine cookies nu bage i 12 minutter.
Tag så kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist, så de bliver sprøde.
Se også mine opskrifter på: