Se hvordan du bager et godt og lækkert ciabatta brød, som hæver i hævekurv. Du kan dog også lave brødet uden bagekurv.
En dejlig og nem opskrift på ciabatta brød, der får lov at hæve i en hævekurv.
Du skal bruge manitoba hvedemel, eller en tipo 00 italiensk hvedemel.
Du kan også lave brødet uden hævekurven, hvor du så blot lader brødet hæve den sidste tid på bagepladen.
Opskriften giver 1 ciabatta brød.
Til ciabatta brød skal du anvende:
3 deciliter lunkent vand
15 gram gær
275 gram manitoba hvedemel
75 gram durum mel
1 teskefuld bagepulver
1,5 teskefuld salt
3 spiseskefuld olivenolie
Sådan bager du ciabatta brød:
Kom det lunkne vand i skålen til din røremaskine, og rør gæren ud i vandet.
I en anden skål blander du manitoba hvedemel med durum mel, bagepulver og salt.
Ælt nu gradvist melblandingen ind i dejen, og kom også olivenolien ved.
Ælt dejen igennem ved laveste hastighed i 10 minutter, og læg et viskestykke over. Dejen skal nu hæve i et par timer.
Vælt forsigtigt dejen ud på bordet i lidt durum mel (indgår ikke målet), og saml dejen uden at ælte den for meget.
Hævekurven meles grundigt indvendigt, og dejen lægges forsigtigt i. Lad nu brødet hæve i yderligere et par timer.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg bagepladen med bagepapir ned over hævekurven. Vend hurtigt rundt, så brødet nu står på bagepladen.
Bag ciabatta brødet i ovnen ved 230 grader varmluft, hvor det skal have cirka 25 minutter. Måske en anelse længere, men det må ikke blive alt for mørkt.
Tag brødet ud og lad det køle af inden udskæring.
Lækkert ciabatta brød, der hæver i hævekurv, inden turen i ovnen. Opskriften giver et dejligt og rustikt brød efter italiensk forbillede, og her er der anvendt både gær og bagepulver. Foto: Guffeliguf.dk.