Opskrift på en virkelig lækker chokoladebrownie med hasselnødder. Den færdigbagte brownie smøres derefter med en skøn chokoladecreme.
Chokoladebrownie med valnødder er en særdeles lækker kage, som har masser af god chokoladesmag.
Valnødderne giver en smule knas til den gode chokoladekage, og når kagen er kølet lidt af, kan du smøre den med en lækker chokoladecreme, som du selvfølgelig også får opskriften på her.
Opskriften giver en brownie til cirka otte personer, men det afhænger selvfølgelig af hvor lækkersulten du er.
-> SE OGSÅ opskrift på brunsviger med kanelremonce
Ingredienser til chokoladebrownie med valnødder er:
2 æg
250 gram sukker
100 gram hvedemel
30 gram kakao
10 gram vaniljesukker
Et lille nip salt
100 gram meget blødt smør
60 gram valnødder
Chokoladecreme laves af
1 deciliter fløde
60 gram mørk chokolade
-> SE OGSÅ grundopskrift på bløddej til boller, kanelsnegle og brunsviger
Sådan laver du verdens bedste chokoladebrownie med valnødder:
- Slå æg ud i en skål, og kom sukker ved. Pisk det luftigt med et piskeris - det er ikke nødvendigt at anvende en elpisker.
- Vej hvedemel af en i en anden skål sammen med kakao, vaniljesukker og et lille nip salt, og bland det sammen.
- Rør derefter melblandingen i den luftige æggemasse, og her skal du blot bruge en dejskraber.
- Det bløde smør (kan eventuelt blødgøres i en mikrobølgeovn) vendes i til en jævn masse.
- Beklæd et lille ildfast fad på cirka 18 gange 20 centimeter med bagepapir, og fordel browniedejen i formen.
- Valnødder hakkes fint (dog ikke helt til smulder, der må gerne være lidt bid i kagen), og fordeles over dejen. Tryk eventuelt valnøddestykkerne let ned i dejen.
- Bag nu chokoladebrownien i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, hvor den skal have cirka 25 minutter.
- Prik i kagen med en kødnål for at mærke om den har fået nok, men en chokoladebrownie må heller ikke overbages, da den så let bliver for tør.
- Lad kagen køle af.
- Varm fløde op i en kasserolle, og kom grofthakket mørk chokolade i. Rør det ud til den chokoladecreme, som fordeles over kagen.
Lad derefter kagen køle af i yderligere et timer (kan dog godt spises før).
-> SE OGSÅ opskrift på klassens time chokoladekage